Doufáme, že se v Brně chytíme, a že k tomu pomůže i naše výměna

16.11.2002 / Eda

Z měsíčního hostování v Horácké Slávii Třebíč se vrátil Jaroslav Suchan. Trenéři využili jeho návratu k tomu, aby dali odpočinout Lukáši Sáblíkovi a rozhodli se jej postavit do brány při dnešním utkání s Hvězdou Brno. Jak se na tuto výměnu oba gólmani dívají?

Jaroslav Suchan
Měsíc jsi strávil v Třebíči. Jak se ti chytalo za jednoho z největších rivalů Dukly?
Bral jsem to sportovně,byl jsem součástí výměny. Odchytal jsem tam pár zápasů. Byla to pro mě dobrá zkušenost.

Jak bys porovnal týmy Dukly a Horácké Třebíče?
Jsou to podobné mančafty, což naznačuje i jejich postavení v tabulce. Je to vidět i na vzájemných zápasech, které bývají vyrovnané a končí většinou rozdílem jediné branky.

V dnešním utkání s Brnem bys měl nastoupit do brány. Myslíš, že je to pro tebe příležitost být brankářskou jedničkou?
Tady vůbec nejde o to být na postu prvního brankáře. Jihlavě se nedaří a budeme hrát spíš zápas od zápasu. Je nutné teď uhrát co nejvíc bodů a dostat se zase nahoru.

Sledoval jsi jak se Dukle daří, když jsi byl v Třebíči?
Samozřejmě, že jsem se o výkony Dukly zajímal. Mrzí mě, že Jihlava neuhrála víc bodů, ale věřím tomu, že se to brzy obrátí zpátky k dobrému.

I na diskusním fóru na našich stránkách se hodně spekuluje o tom, že mužstvo by potřebovalo nějaký impuls. Co by jím podle tebe mohlo být?
Chtělo by to vyhrát nějaký zápas. Třeba slepenou brankou, ale musíme se chytit. Schází nám trocha sportovního štěstí, lépe odražený puk, náhodný gól…

Lukáš Sáblík
Brno je týmem, který nepatří zrovna mezi favority soutěže. Naopak je to mužstvo na kterém se chcete chytit?

Určitě je to mančaft, na kterém se chceme nastartovat. Pokud by se nám to nepodařilo s ním, tak s Hradcem nebo v Ústí a Kadani se nám to bude zvládat ještě hůř.

Hrajete venku, myslíš si, že to bude spíš výhoda?
Asi ano, nebudeme pod takovým tlakem, jako když hrajeme doma. Budeme moci hrát uvolněněji. Doufám, že konečně vyhrajeme a přivezeme do Jihlavy všechny 3 body.

Trenéři udělali několik změn v sestavě. Jednou z nich je i to, že v brance nastoupí Jarda Suchan. Jsi rád nebo je to pro tebe zklamáním?
Jsem rozhodně rád. Můžu si trochu odpočinout, vypnout ze zápasového tempa. Celý tým je v krizi a to určitě začíná působit i na mě. Můžu si to trochu srovnat a dostat se do pohody.

Vraťme se k zápasu s Kladnem, je o co hrát, když tým prohraje druhou třetinu 0:5?
Bylo vidět, že Kladno bylo s výsledkem spokojeno, jenom nás na modré bránili.

Myslíš si, že by výsledek vypadal jinak, pokud by na střídačce byl Jarda Suchan a mohli jste prostřídat?
Věřím tomu, že by nám to pomohlo. Když padly 2 branky během krátké doby, pravděpodobně bych pustil chytat Jardu. Myslím si, že výměna gólmanů by kluky trochu probrala a výsledek by vypadal jinak. Nemá ale cenu o tom teď spekulovat.

Jaké máte v současnosti cíle?
Musíme se dostat zpátky nahoru. Týmy za námi ztrácí jen pár bodů. Pokud bychom klesli až na nějaké 10. nebo 12. místo, těžko bychom se dotáhli zpět.

Je zajímavé, že týmy z Vysočiny jsou seřazeny na 6. až 8. příčce. Čím to je?
Je to shoda náhod. Nám se nyní nedaří a z toho plyne naše 6. místo. Třebíč nemá tak silný tým jako v předcházejících letech – začátek neměli moc dobrý, ale teď se jim začalo dařit. Senátoři mají podobné problémy jako my, perfektně vstoupili do sezóny, ale poslední dobou se jim moc nedaří.

Poslední otázka se nemůže týkat ničeho jiného než řešení současného stavu. Co by podle tebe mohlo být tím správným impulsem k tomu, aby se tým dal do pořádku?
Veškeré naše problémy jsou v hlavě. Vidím to třeba na tréninku, kde jsou spoluhráči schopní dobře hrát. Potom přijde zápas a strach, aby neudělali chybu. Z toho pak pramení spousta špatných nahrávek, neschopnost skórovat a některé hrubky. Potřebujeme získat sebedůvěru. Jak říkal Jarda, pomohl by nám šťastný zápas, náhodný gól nebo něco jiného. Nemůžeme prohrávat stále. Je nejvyšší čas tu smolnou sérii přerušit a začít jinou, vítěznou.