Odjíždět z Poruby s jedním vítězstvím je pro nás super, povídá Matouš Menšík

12.03.2024 / Tomáš Lysý

Pět zápasů play off v sedmi dnech, z toho hned tři vítězné. Výborný program mají za sebou jihlavští hokejisté, kteří v Porubě po úspěšném osmifinále zvládli hned první zápas čtvrtfinálové série. Druhý jim sice vítězně nevyšel, ale i tak vezou domů vyrovnaný stav série. „Jsme rádi, že jsme dovezli z Ostravy jednu výhru. Nyní nás čekají dvě domácí utkání, ve kterých nás poženou fanoušci a doma budeme ještě silnější,“ hlásí útočník Matouš Menšík, jenž doposud v play off nasbíral tři body (1+2).

Zatímco během série osmifinále platilo, že kdo dá v utkání první branku, nakonec i vyhraje, ve čtvrtfinále je tomu jinak. První zápas začala lépe Poruba, ovšem Dukla postupem času otočila stav až na 3:1 a nakonec ubojovala vítězství 3:2. „Věděli jsme, že se na nás Poruba bude chtít vytáhnout, protože měli volno a byli odpočatí. Naopak my jsme měli za sebou tři těžké zápasy z předkola. Ale podařilo se nám zachytit začátek prvního utkání a pak zvládnout i celý zápas,“ hodnotí Matouš Menšík první zápas, ve kterém Dukla vyhrála v RT TORAX Areně poprvé od 3. 12. 2020.

Ve druhém střetnutí šla Dukla brzy do vedení, ovšem Poruba vzápětí vedla 2:1 a 3:2. Dukla náskok soupeře dvakrát smazala, ovšem poté přinesla rozuzlení dlouhá početní výhoda domácích. „Druhé utkání bylo vyrovnané, ale bohužel rozhodla pětiminutová přesilovka na konci utkání. Ovšem odjíždět z Poruby za stavu 1:1 je pro nás super,“ myslí si Matouš Menšík, který se již těší na dvě domácí utkání. Už nyní je totiž jasné, že sezona 2023/2024 bude úspěšnější než předešlý ročník, kdy Dukla padla ve čtvrtfinále se Vsetínem 0:3 na zápasy. „Jsme moc rádi, že jsme dovezli z Ostravy jednu výhru. Nyní nás čekají domácí utkání, ve kterých nás poženou fanoušci a budeme doma ještě silnější, domnívá se „Menša“.

Vzhledem k tomu, že Jihlavští odehráli v posledním týdnu pořádnou porci zápasů, měli v pondělí dobrovolný trénink. Od úterý se ale opět budou připravovat na plné obrátky. „Tím, že jsme měli v sedmi dnech pět zápasů, byl v pondělí dobrovolný led s druhým brankářem a pár střelci. Jinak byl individuální program. Ať si každý udělá, co potřebuje a zregeneruje. V úterý dáme společný trénink a budeme nachystaní na středu,“ bojovně zakončuje rozhovor Matouš Menšík.

Matouš Menšík po dvou zápasech čtvrtfinále v Porubě

Autor videa: Vladimír Šťastný