Dukla začne Chance ligu v sobotu 14. září na ledě Přerova

03.06.2024 / Tomáš Lysý

Rozlosování nového ročníku Chance ligy je známo. Jihlavští hokejisté začnou druhou nejvyšší českou hokejovou soutěž na ledě Přerova v sobotu 14. září 2024, o čtyři dny později nastoupí k prvnímu domácímu zápasu v Pelhřimově proti Litoměřicím. První derby sezony čeká Duklu v sobotu 12. října 2024 (což bude i první domácí sobotní zápas). Nejvíce zápasů – 11 – připadá na říjen. Hracími dny jsou středy a soboty s několika vloženými pondělky a nedělemi. Staronovým účastníkem soutěže je Chomutov, jezdit se bude také na stadion do Moravských Budějovic, kde nastoupí k domácím zápasům Třebíč. Během sezony čekají Chance ligu tři pauzy z důvodu reprezentačních turnajů. Poslední kolo bude odehráno 1. března 2025, předkolo play off začne o tři dny později a vítěz celé soutěže vejde ve známost nejpozději v neděli 13. dubna 2025. Rozpis základní části najdete zde.

Systém Chance ligy bude stejný jako v předešlé sezoně. 14 týmů se utká čtyřkolově každý s každým dvakrát doma a dvakrát venku. Soutěž začne v sobotu 14. září 2024 a Dukla po šesti letech pojede k prvnímu utkání na přerovský led. První domácí zápas čeká Jihlavu ve středu 18. září na pelhřimovském zimním stadionu proti Litoměřicím. Ve čtvrtém a pátém kole sehraje Jihlava domácí dvojzápas proti Zlínu (pondělí 23. 9.) a Sokolovu (středa 25. 9.). V šestém kole svěřenci trenérů Viktora Ujčíka a Karla Nekvasila zavítají po delším čase do Rocknet Arény, kde vyzvou postupující Chomutov. Vůbec první sobotní zápas čeká Duklu 12. října a to hned derby proti Třebíči. I další sobotní zápas o týden později bude atraktivní, do Pelhřimova totiž přijede Vsetín, čímž se zkompletuje první čtvrtina soutěže.

Do první reprezentační přestávky, která proběhne od 3. do 9. listopadu, odehrají všechny týmy celkem 17 zápasů. Nejvíce jich připadne na říjen, 11. Chance liga bude opět navázána v nedělí 10. listopadu, kdy Dukla doma vyzve v atraktivním utkání Chomutov. V pondělí 25. listopadu se Dukla možná vůbec poprvé v historii představí na Zimním stadionu v Moravských Budějovicích, kde bude hrát Třebíč domácí zápasy během rekonstrukce svého stadionu. Od 8. 12. do 14. 12. proběhne druhá reprezentační přestávka. Poslední kolo před Vánoci přijde na řadu v sobotu 21. 12. (Dukla doma vyzve Sokolov), po Vánoci a mezi Silvestrem proběhnou ještě dvě kola. Poslední zápas roku 2024 sehrají celky v neděli 29. 12., Jihlava v tomto datu vyzve doma Frýdek-Místek.

Chance liga bude opět pokračovat v sobotu 4. ledna 2025, první měsíc nového roku přinese hned deset hracích dnů. Poslední reprezentační pauza proběhne od 2. do 8. února a finiš Chance ligy odstartuje v neděli 9. února. V tomto nedělním kole čeká Duklu doma znovu Chomutov. Poslední kolo přijde na řadu 1. 3. 2025 a nejpozději po něm bude známa šestka týmů pro přímý postup do čtvrtfinále i čtyřka pro předkolo.

Předkolo vyřazovací části začne v úterý 4. března 2025 na ledě hůře postaveného týmu, druhý a případný třetí zápas bude mít výhodu domácího prostředí lépe postavený tým základní části. Vítězové dvou minisérií si zajistí postup do čtvrtfinále. To začne 9. března systémem na tři vítězné zápasy, přičemž první, druhý a případný pátý mač bude odehrán na stadionu lépe postaveného celku základní části. Semifinálové série, začínající 19. března, již budou hrány na čtyři vítězné zápasy. Začnou na ledě lepšího týmu po základní části, který má výhodu domácího prostředí v případném pátém i sedmém zápasu. Stejný systém platí i pro finále, které začne 2. dubna a skončí nejdříve 7. dubna a nejpozději 13. dubna. Mistr Chance ligy vyzve v baráži o Tipsport extraligu ledního hokeje její nejhorší celek základní části.

Hracími dny základní části Chance ligy jsou středy a soboty s několika vloženými pondělky a nedělemi. Jihlava sehraje v nadcházejícím ročníku 12 domácích zápasů v sobotu, třikrát se doma představí v neděli, šestkrát ve středu a pětkrát při vložených pondělních termínech.

Rozpis zápasů Dukly v základní části Chance ligy 2024/2025

V uplynulé sezoně se Dukla dostala až do semifinále, ačkoliv svou pouť v play off musela začít už v předkole. V něm vyřadila Slavii, ve čtvrtfinále zdolala suverénního lídra z Poruby a v semifinále těžce trápila pozdějšího mistra ze Vsetína, který proti Dukle odehrál možná těžší sérii než ve finále proti Zlínu. Foto: Barbora Stránská