Vítej zpátky! Do brankoviště Dukly se vrací Maksim Zhukov

17.06.2024 / Daniel Lhotský

Dukla hlásí velký návrat do brankoviště! Vedle Adama Berana, Filipa Krasanovského a Dominika Frgála bude mít pro další sezonu k dispozici i Maksima Zhukova, který se po dvou úspěšných sezonách v dresu Vsetína a vrací zpět do Dukly, se kterou oslavil během sezony 2021/22 titul prvoligového mistra. „Maksim je naším kmenovým hráčem, vrací se tedy "domů." Respektoval naše podmínky, což vnímám velmi pozitivně. Do další sezony tak budeme vstupovat s velmi silnou brankářskou dvojicí,“ komentoval návrat Zhukova do Dukly jednatel klubu Bedřich Ščerban.

„Jsem šťastný, že jsem se vrátil do týmu, kde jsem měl 2 skvělé sezony. V Dukle stále hrají kluci, které znám, a jsou zde stejní trenéři, proto je hezké být zpátky. Těším se, až se připojím k týmu na letní přípravu,“ hlásí staronový brankář Dukly.

Maksim Zhukov přišel poprvé do Česka během roku 2021, kdy jej jako last minute posilu před vyřazovací částí oznámila právě Dukla. Od mladého brankáře se tehdy hodně očekávalo, jelikož přišel do Jihlavy ještě jako hráč Toronta. Zhukovovi se velká očekávání podařilo naplnit, Duklu nakonec dovedl až do posledního zápasu finále, kde Jihlava až v sedmém zápase ztratila šanci na postup do nejvyšší soutěže.

Ani o rok později Zhukov neztratil formu a tentokrát už se mohl radovat ze zisku prvoligového titulu. Při přesunu Dukly do Pelhřimova se nakonec přesunul i Zhukov, následující dvě sezony strávil ve dresu Vsetína, kde také oslavil titul a postup do extraligové baráže. Právě na finálové souboje má navrátilec do sestavy Dukly štěstí, od svého příchodu do Česka zatím nechyběl ani v jednom finálovém souboji.

Maksim Zhukov se už dvakrát mohl radovat ze zisku trofeje pro mistra Chance ligy. Poprvé v sezoně 2021/22 v dresu Dukly, podruhé během minulého ročníku, kdy dovedl na trůn Chance ligy Vsetín. Foto: Nela Dittrichová

Během dosavadních čtyř sezon patřil mladý ruský gólman vždy ke špičce v Chance lize, a to především v play-off. Zatím nejlepších výkonů dosáhl během sezony 2021/22, kdy jeho úspěšnost zákroků dosahovala nad 94 %. Loňská základní část mu sice úplně nevyšla, průměr úspěšných zákroků spadl až pod 90 %, ovšem dvě třetiny zápasů, do kterých nastoupil, nakonec Vsetín vyhrál. Nevydařenou základní část se mu podařilo napravit během vyřazovacích bojů, kde v průměru na odehrané zápasy inkasoval nejméně gólů ze všech brankářů a podruhé ve své kariéře mohl oslavit prvoligový titul. Nyní bude pro následující dvě sezony k dispozici Dukle.

Bedřich Ščerban a Maksim Zhukov při podpisu smlouvy.