Jihlava bude mít arénu, na kterou bude moci být pyšná, říkal po návštěvě stavby Bedřich Ščerban

04.07.2024 / Daniel Lhotský

Zhruba rok od začátku demolice legendárního Horáckého zimního stadionu a začátku výstavby nové Horácké arény proběhl v pondělí na staveništi další kontrolní den, kterého se zúčastnil i jednatel Dukly Bedřich Ščerban. I přes špatné počasí si ze stavby odnášel jen samé dobré dojmy. „Potěšilo mne, a musím se pochvalně vyjádřit, s jakou precizností se pracuje, jak se věnuje pozornost i lícování stran, spárování, izolaci v garážích a tak dále. Největší radost ale mám z toho, že vše běží podle harmonogramu. To je pro nás hodně důležité a je to dobrá zpráva pro další plánování činnosti,“ říkal Ščerban po návštěvě výstavby.

Dobré zprávy ze stavby však nepřichází pouze pro klub, ale také pro fanoušky. Těm totiž město vyšlo vstříc a zachovalo podobná místa na fandění, jako na původním zimním stadionu. „Nedávno se konala schůzka se zástupci fanoušků, kromě jiného jsme na ní probírali místa na stání. Fanoušci chtěli mít místa na stání tak, jak byli zvyklí z CZ LOKO arény, tedy v druhém podlaží dlouhé strany. Ze strany města jim bylo vyhověno,“ vysvětloval situaci ohledně budoucích tribun Ščerban.

„Mají nadále dlouhou stranu na stání s možností osadit tato místa sedačkami, například na koncerty. I když se na to myslelo už při výkresech, mohl jsem si do dnes ověřit v reálu a vidět to naživo, včetně výškových odstupů pro další patro. Vše naprosto sedí. Budou spokojeni,“ přidal Ščerban detaily ohledně budoucího prostoru pro skalní fanoušky Dukly.

Kromě budoucích míst pro stání jednatel Dukly vnímá pozitivně i vysokou pozornost ohledně detailů, především ale dodržování harmonogramu, které je velmi důležité pro budoucnost klubu. „Potěšilo mne, a musím se pochvalně vyjádřit, s jakou precizností se pracuje, jak se věnuje pozornost i lícování stran, spárování, izolaci v garážích a tak dále. Největší radost ale mám z toho, že vše běží podle harmonogramu. To je pro nás hodně důležité a je to dobrá zpráva pro další plánování činnosti.“

Jaký celkový dojem si nakonec odnášel Bedřich Ščerban z návštěvy výstavby nové multifunkční arény? „Perfektní. Jihlava bude mít arénu na kterou bude moci být pyšná a která bude přirozeným centrem života ve městě,“ dodal.

Foto: Tereza Ščerbanová