První test před novou sezonou čeká na Duklu v Přerově

05.08.2024 / Daniel Lhotský

Se začátkem srpna tradičně přichází první přípravná utkání před novou sezonou, kterých letos hráče Dukly čeká celkem deset. Vůbec poprvé naskočí svěřenci trenérů Ujčíka a Nekvasila do přípravného zápasu v úterý 6. srpna od 18 hodin v Přerově, pro který půjde také o první přípravný zápas. Přerov prošel po změně trenérů poměrně velkou obměnou, cílem pro tým z Olomouckého kraje do další sezony bude návrat do elitní šestky s jistotou postupu do vyřazovacích bojů. Utkání budete moci sledovat živě prostřednictvím textového přenosu na onlajny.com.

Přerov už v průběhu minulé sezony obměnil trenérský tým, nový kouč Michal Mikeska vyvedl tým z krize a dotáhl jej až na konečné sedmé místo po základní části. Přes předkolo Přerov prošel, s rezervou Pardubic se přesto Zubři řádně zapotili a po úvodní porážce venku sehráli doma dvě velmi těsná utkání. Čtvrtfinále už bylo nad síly Přerova, pozdějšímu mistrovi ze Vsetína podlehl 3:1 na zápasy, dvakrát se navíc musel smířit s vysokou porážkou.

Jak již bývá zvykem, s příchodem nového trenéra většinou v týmech dochází k výraznějším pohybům v kádru. Některé z nich jsou v souladu s novou koncepcí, některé ovšem kluby silně pocítí. Zřejmě nikoho nepřekvapil odchod mladého gólmana Michala Postavy, který podruhé za sebou zažil fantastickou sezonu a dle očekávání se rozhodl zkusit prodat své schopnosti v nejvyšší soutěži v Brně. Klub navíc opustily i stálice v kádru Přerova, končí Jiří Goiš nebo Tomáš Doležal.

Celkově se klub rozloučil s více než deseti hráči, což znamenalo, že bude muset být velmi aktivní i po stránce příchodů. Přerov znovu vsadil na mladého brankáře a z Frýdku-Místku přivedl Vojtěcha Mokreho, který také připsal v předchozích sezonách velmi slušná čísla, ve dvaceti dvou letech navíc stále může hokejově vyrůst. Do zálohy ještě Zubr přivedl Josefa Němečka z druholigových Letňan.

Přerov během léta přebral hned dva hráče od hlavního rivala v soutěži, z Prostějova se stěhovali Martin Pěnčík a Tomáš Jáchym. Především druhý jmenovaný může Přerovu výrazně pomoci, v tvorbě hry a počtu asistencí patřil k nejlepším. Fanoušci Přerova během léta mohli oslavit i dva návraty, Martin Weinhold a Radek Číp strávili během svého působení v týmu skvělé sezony a nyní se na ně pokusí navázat. Také útočník Michal Hotěk již dříve v klubu působil, naposledy však ještě v mládežnických kategoriích. O svou šanci během try-outu zabojují ještě slovenští útočníci Ondrej Šišolák a Jakub Jadrný

Aktuální podoba kádru Přerova

Brankáři: Vojtěch Mokry, Josef Němeček, Petr Žurek
Obránci: Ondřej Cubo, Tomáš Hanák, Robert Černý, František Němec, Jiří Krisl, Martin Weinhold, Martin Pěnčík, Dan Bárta.
Útočníci: David Dobša, Antonín Pechanec, Daniel Indrák, Radim Hradil, Lukáš Chludil, David Březina, Richard Nemec, Jakub Zembol, Roman Pšurný, Radek Číp, Tomáš Jáchym, Michal Hotěk, Rauls Ozollapa, Tadeáš Hlávka, Ondrej Šišolák, Jakub Jadrný.

Přípravné zápasy Dukly před sezonou 2024/25


×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava