4:5sn
(0:0, 2:3, 2:1 - 0:0)

Dukla v první přípravě vyzrála na Přerov v nájezdech

06.08.2024 / Daniel Doležal

První přípravné utkání odehrál jihlavský celek na ledě Přerova. První branku sice vsítili domácí, ale Dukla ve druhé části vsítila dvě branky a chod zápasu otočila. To se Zubrům nelíbilo a srovnali. Ještě minutu před koncem druhé části šla Dukla znovu do vedení zásluhou Dundáčka. V průběhu poslední periody se domácímu týmu povedlo opět otočit zápas a vedl 4:3. Už to vypadalo, že takto utkání skončí, ale dvanáct vteřin před koncem se při hře bez gólmana a v probíhající přesilovce povedlo Radimu Tomanovi dostat puk do brány. Celé utkání dospělo až do samostatných nájezdů. V těch Dukla již od začátku vedla a nakonec proměnila čtyři ze čtyř nájezdů. Ten rozhodující si připsal Tomáš Havránek.
06.08.2024 18:00, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC ZUBR Přerov

Němeček – Pěnčík, Černý, Cubo, Weinhold, Krisl, Šišák, Hanák, Bárta – Březina, Jáchym, Dobša – Číp, Pechanec, Indrák – Chludil, Nemec, Jadrný – Hotěk, Pšurný, Hradil – Šišolák, Buršík
4

HC Dukla Jihlava

Žukov – Vovsík, Jansons, Dundáček, Fiala, Číhal, Strejček, Ozols, Koštoval – Čachotský, Kulda, Cachnín – Půček, Vrhel, Jungwirth – Harkabus, Toman, Havránek – Báťa, Štefančík, Chvátal
5
Branky a nahrávky: 22. Pechanec (Indrák, Číp), 37. Jáchym (Březina), 47. Jáchym (Dobša, Březina), 52. Březina (Dobša) – 26. Kulda (Fiala, Havránek), 28. Cachnín, 39. Dundáček (Havránek), 60. Toman (Havránek), rozh. náj. Havránek. Rozhodčí: Grygera, Šudoma – Komínek, Smetková. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 548. Střely na branku: 27:31. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:5.

Průběh utkání

První třetina patřila domácím hokejistům, kteří po velkou většinu času působili sehraněji, koordinovaněji a také nebezpečněji. Hned v úvodu Přerov zahrozil přečíslením, které jihlavští obránci ještě dokázali uhasit. Hned vzápětí jim nicméně musela pomoct horní tyč, kterou z nevelké vzdálenosti napálil Indrák. V deváté minutě předložil Pšurný pěknou přihrávku Hradilovi, chybělo ale lepší zpracování, zato Jihlava na Němečka nevyrukovala s ničím až do 17. minuty, kdy jej v úniku prověřil Harkabus. Žukov poté musel zasahovat proti prudké ráně Krisla a úniku faulovaného Dobši, úvodní branku zápasu ale nevsítil v brejku na opačné straně ani Toman. Se zvukem sirény nastřelil Němečka.

Přerov dohrával zkraje druhé třetiny druhou přesilovku, kterou neproměnil, v čase 21:30 už šel ale do vedení. Do brejku se dostal Antonín Pechanec, který po prudké brzdě Žukova nejprve nepřekonal, napodruhé však dokázal proti sedícímu brankáři uspět z dorážky. Jihlava se každopádně nesložila a během následných šesti minut otočila skóre.

Němečka nejprve překonal Edgars Kulda a po něm využil chyby domácí obrany střelou na vzdálenější tyč Richard Cachnín. Pětigólové dějství pokračovalo přerovským srovnáním, které perfektní sérií kliček zařídil Březina pro doklepávající posilu Tomáše Jáchyma. Dukla ale před sirénou znovu srovnala, když se příliš mnoho prostoru k úspěšné přízemní střele dostalo Filipu Dundáčkovi.

Zubři dotahovali a blízko ke srovnání měli ve 46. minutě Pšurný s Hoťkem, Žukov si však brankoviště pohlídal. Na co už nestačil, byla druhá srovnávací trefa Tomáše Jáchyma. Dobšovu pobídku od mantinelu využil vysokým nápřahem a přesnou pumelicí nízko nad ledem. V zápase platil trend vedení maximálně o jednu branku, a v čase 51:17 si ho vzal zpět Přerov. Po obsazení útočného pásma vyslal prudkou ránu zápěstím David Březina a Žukovovi kotouč přepadl přes lapačku do sítě. Dvanáct sekund před třetí sirénou bylo jasné, že zmíněný trend bude platit do konce zápasu. Jihlava totiž při hře šest na čtyři srovnala z hole Radima Tomana. Opatrné prodloužení pak dospělo až do nájezdů, kde poměrem 4:1 a díky rozdílové brance Tomáše Havránka zvítězili hosté.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Zápas jednoznačně nesl prvky prvního zápasu přípravy. Jsme velmi rádi, že se nám ho nakonec podařilo zvládnout. Před poslední třetinou jsme sice byli ve vedení, nicméně byl naprosto vyrovnaný. Bylo vidět, že obrany na obou stranách ještě trochu hořely. Důležité bylo, že se nám povedlo vyrovnat v přesilovce na konci utkání. Dát čtyři góly ze čtyř nájezdů je paráda.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie


×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava