Myslím, že to bylo dobře zvládnuté, hlásí Marek Chvátal o zápase se Slavií

dnes / Natálie Poláčková

Jihlavská Dukla se představila na Letních hokejových hrách v Pardubicích. První utkání bylo již semifinále, které červenožlutí jasně vyhráli 7:2. Mezi střelce, kteří napomohli této výhře, se vepsal i Marek Chvátal. Ve čtvrtek v 18 hodin započne finále, kde proti sobě nastoupí Dukla a Pardubice B.

První utkání Letních hokejových her v Pardubicích skončilo jasnou výhrou Dukly. Ta rozdrtila pražskou Slavii 7:2. „Myslím si, že jsme odehráli dobré utkání jak z pohledu toho, že jsme proměňovali šance, tak že jsme nedostávali tolik gólů. Myslím, že to bylo dobře zvládnuté,“ popisuje Marek Chvátal. Červenožlutí se dostali do vedení již v čase 2:36, kdy se prosadil Šimon Báťa. Trvalo pouhých deset vteřin, než padla další branka, tentokráte z hokejky právě Marka Chvátala. „Vždycky se hraje líp, když hned na začátku napadají góly. Je to prostě lepší.“ Třetí branka jihlavského celku padla z přesilové hry. Dukla pokračuje v úspěšných statistikách z play-off. „Doufám, že jsme navázali na play-off. Zatím se nám přesilovky daří, musíme v tom pokračovat,“ hlásí mladý forvard.

Zpočátku druhé třetiny sice Jihlava branku inkasovala, ale následně to právě byla ona, kdo se většinu času držel v útočném pásmu. „Určitě nám pomohl pohyb, že jsme se rychle hýbali, dávali si puky a hráli jednoduše,“ říká Chvátal o vytvoření tlaku. První přípravné utkání odehrála Dukla oproti Přerovu, který porazila po nájezdech. Následně se představila také v Chomutově, kde vyhrála 4:1. Co podle Chvátala tým změnil? „Oproti utkání s Přerovem, což byl první zápas, takový oťukávací, už se nám teď hraje líp. Neděláme takové chyby, ztráty, hrajeme jednodušeji. Je to už lepší.“ Díky výhře nad Slavií si červenožlutí zařídili místo ve finále, kde se nakonec utkají s Pardubicemi B. Jaký názor měl Chvátal na soupeře názor ihned po postupu? „Myslím, že nám je jedno, koho budeme mít. Pokusíme se to vyhrát. Já osobně nemám žádné preference.“ Za pražský celek hrál bývalý jihlavský obránce Fabien Kočí. „Myslím, že trochu rivalita byla, ale všechno bylo s mírou zvládnuté,“ promluvil Chvátal o rivalitě.


×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava