7:2
(3:1, 1:1, 3:0)

Třetí zápas přípravy, třetí výhra. Dukla rozdrtila Slavii

včera / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté mají v přípravě výtečnou formu. Na pardubických Letních hrách postoupili do finále, když Slavii prakticky nedali šanci. Ve třetí minutě vedla Dukla po trefách Šimona Báti a Marka Chvátala a v sedmé minutě se prosadil Edgars Kulda. Pražané sice na přelomu první a druhé části snížili na 2:3, ale hned vzápětí vrátil klid na jihlavské hole Edgars Kulda a bývalý slávistický forvard dovršil v 54. minutě hattrick. Krátce po něm skóroval i Jonáš Jungwirth a skóre na konečných 7:2 uzavřel trefou do prázdné klece Tomáš Čachotský.
včera 14:00, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran – Bilčík, Jansons, Vovsík, Strejček, Ozols, Číhal (C), Fiala - Čachotský, Kulda, Cachnín, Štefančík, Vrhel, Jungwirth, Harkabus, Toman, Havránek, Baťa, Pořízek, Chvátal
7

HC Slavia Praha

Cichoň (Hölsä) – Kajínek, KočÍ (A), Stejskal, Sýkora, Dráb, Brotánek- Průžek, Slavík, Smola, Novák (A), Slavíček, Šťovíček (C), Matějovský, Vašíček, Krums, Vopat, Tichý, Vosmík
2
Branky a nahrávky: 3. Baťa (Pořízek), 3. Chvátal (Fiala), 7. Kulda, 24. Kulda (Čachotský), 52. Kulda (Cachnín, Čachotský), 53. Jungwirth (Vrhel), 59. Čachotský (Pořízek) – 16. Šťovíček (Matějovský), 24. Průžek (Slavík). Rozhodčí: Wagner, Zavřel – Roischel, Landsmann. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 3:0, 3:2, 7:2.

Průběh utkání

Jihlavští hokejisté vtrhli do utkání jako uragán a již na konci třetí minuty vedli 2:0. V čase 2:36 se prosadil jihlavský odchovanec Šimon Báťa, který převzal puk od Pořízka, najel si před Cichoně a překonal ho bekhendem. Hned po buly vedla Dukla o dvě branky. Po dobré práci Fialy, který se natlačil do pásma a vystřelil, dokázal uspět s dorážkou další odchovanec Marek Chvátal, nyní již útočník. Dukla byla na konci a vzápětí využila také přesilovou hru. Edgars Kulda stál tam, kde stát měl, dostal odražený puk přesně na hůl a rychlou střelou překonal Cichoně.

Slavia se z šoku oklepala až na konci třetiny, kdy Harkabusovo vyloučení bleskově využil Martin Šťovíček, který po přihrávce zavěsil přesně z levé strany do šibenice. Další přesilovku Slavia nevyužila a do kabin se šlo za stavu 3:1.

Tři minuty po začátku druhé části se sešívaní dostali na jednobrankový rozdíl. Jiří Průžek získal před brankou nahozený puk a od jeho hole se kus černé gumy odrazil za záda Berana. Jenže za 40 sekund Dukla znovu vedla o dvě branky a opět u toho byl Edgars Kulda. Čachotský sice v samostatném úniku neuspěl, ovšem Cichoň nedokázal pokrýt puk a dorážející lotyšský forvard jej poslal do odkryté branky. Dukla poté znovu zvládla oslabení a navíc ji v polovině zápasu zachránil Beran, který zneškodnil samostatný únik Šťovíčka. V závěru druhé části naopak nedokázala zužitkovat dvě početní převahy Jihlava a do třetí části si odnesla vedení 4:2.

Na další branku se čekalo až do času 51:50, kdy bývalý útočník Slavie Edgars Kulda završil hattrick. Cachnínova střela od modré po pasu Čachotského orazítkovala tyčku a předsezonní útočná posila Dukly zametla puk do volné branky. Za minutu a šest sekund vedli Jihlavští o čtyři branky, když se v samostatném úniku nemýlil Jonáš Jungwirth. Pět minut před koncem byl vyloučen jihlavský útočník Báťa a Slavia zkusila hru bez brankáře. V ní pokračovala i po skončení přesilovky až do samotného závěru a za risk zaplatila sedmou brankou, když Tomáš Čachotský v poklidu dovezl puk do prázdné klece - 7:2.

Jihlava vyhrála i třetí zápas přípravy a ve čtvrtek 15. srpna se utká s vítězem zápasu Pardubice B – Dubnica o triumf v Letních hokejových hrách.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Samozřejmě jsme rádi, že jsme to zvládli. I když víme, že soupeř zdaleka nehrál v plné sestavě. Jsou v té fázi, kdy ještě zkouší kluky, co se chtějí porvat o tým, ale každé vítězství je dobré. V zápase byly lepší i horší momenty, ale co se týče nějakého toho plánu, co jsme si do zápasu řekli, tak ho kluci plnili. Snažili jsme se být agresivní, rychle bruslit. Myslím si, že kromě nějakého toho výpadku na začátku třetí třetiny, kdy jsme zbytečně nechávali soupeře nás přehrávat, tak jsme si vedli dobře a zítra si zahrajeme finále.

×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Dynamo Pardubice B
HC Dukla Jihlava