Náročný týden pro Duklu. Ve dvou dnech doma vyzve Tábor a Chomutov

26.08.2024 / Daniel Lhotský

Duklu čeká v následujících dnech program jako v play-off, na led totiž vyjede hned dvakrát během dvou dní. V úterý 27. srpna se od 17:30 střetne s Táborem, na odpočinek ovšem nebudou hráči mít moc času, jelikož ve středu 28. srpna ve stejný čas znovu naskočí na led v Pelhřimově, kam zamíří nováček Maxa ligy z Chomutova. Vstupenky na obě utkání si můžete zakoupit předem na našich webových stránkách. Brány stadionu se pro fanoušky otevírají znovu v 16:45 a znovu bude v provozu pouze vstup na terase. Pokud se na zimní stadion v Pelhřimově nedostanete, můžete sledovat obě utkání prostřednictvím textového přenosu z místa na Onlajny.com nebo prostřednictvím videopřenosu na YouTube kanálu Televize Spolu.

HC Tábor

Tábor zatím výsledkově nemůže být s přípravou zcela spokojen, jelikož dvě ze tří odehraných přípravných utkání prohrál, prezentoval se ovšem dobrou hrou a v obou případech nebyl od výhry daleko. Hned v prvním přípravném utkání dokázal překvapit, když na domácím ledě v divokém zápasu plném obratů překonal prvoligovou Třebíč 6:5.

Poté následovala porážka od Dukly, Jihlava sice odvážela z Tábora výhru 5:2, dva góly ovšem vstřelila do prázdné. Velmi blízko pak byl Tábor výhře ve třetí domácí přípravě, kdy hostil Havlíčkův Brod. Ve třetí třetině sice prohrával už 1:3, necelou minutu před koncem ovšem dokázal zápas vyrovnat a vynutil si samostatné nájezdy. V nich ale výhodu domácího prostředí nevyužil, Havlíčkův Brod rozhodl v šesté sérii a bral vítězství 4:3.

Velkého favorita celé druhé ligy čekají kromě úterního střetnutí ještě dvě přípravná utkání. Dva dny po utkání v Pelhřimově bude hostit Milevsko, které v minulosti hrálo i druhou ligu, nyní ovšem nastupuje v jihočeském krajském přeboru. Generálka na ligu pak Tábor čeká krátce před začátkem soutěže, kdy zavítá na led Havlíčkova Brodu.

První vzájemný zápas: Tábor – Jihlava 2:5

Branky a nahrávky: 9. Matai (Dančišin, Matušík), 32. Remta (Adamec) – 34. Koštoval, 37. Pořízek, 44. Půček (Jungwirth), 58. Menšík, 60. Půček. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 600. Průběh utkání: 2:0, 5:2.

Tábor: Žajdlík – Plášil, Hajič, Štich, Říha, Suchánek, Remta, Gajdolín - Doležal, Hruška, Severa - Svoboda, Milfait, Adamec - Dančišin, Matušík, Matai - Krliš, Zadražil, Prášek.

Jihlava: Zhukov – Strejček, Vovsík, Číhal, Ozols, Koštoval, Dundáček - Cachnín, Menšík, Štefančík – Jungwirth, Toman, Půček – Chvátal, Pořízek, Báťa – Vrhel.

Piráti Chomutov

Piráti naplánovali na srpen a září celkem deset přípravných utkání, stejně jako Dukla. Hned v tom prvním zaskočili extraligové Kladno a slavili doma výhru 4:3 po samostatných nájezdech. V dalších dvou domácích zápasech nejprve podlehli Jihlavě 1:4, poté si ovšem spravili chuť, když doma přehráli druholigový Most 4:2.

Chomutovu se vydařily i následné dva výjezdy na prvoligové stadiony, v obou případech ovšem musel o výhru bojovat až do závěrečných minut. V Sokolově udeřil dvakrát v posledních pěti minutách hry a odvážel výhru 3:2, na ledě Litoměřic pak sice vedl o dvě branky, Litoměřice se ale dostaly deset minut před koncem základní hrací doby na dostřel. Chomutov náročnou situaci ustál a ubránil v závěru utkání výhru 2:1.

Zatím poslední přípravné utkání odehrál Chomutov doma i s Františkem Lukešem, kdy v netradičním zápase v neděli hostil reprezentaci Kazachstánu, která se aktuálně chystá na závěrečný kvalifikační turnaj o Olympijské hry. Piráti do něj sice vstupovali jako outsider, předvedli ovšem sympatický výkon a nakonec si z něj odnesli přijatelnou porážku 2:4.

Chomutov půjde také do akce už v úterý, kdy se na neutrální půdě v Břeclavi střetne s Třebíčí. Po středečním utkání čekají Piráty ještě dva zápasy, kdy bude doma nejprve hostit prvoligový Sokolov a poté v generálce na další ročník Maxa ligy extraligové Karlovy Vary.

První vzájemný zápas: Chomutov – Dukla 1:4

Branky a nahrávky: 7. Bednařík – 26. Toman (Dundáček, Harkabus), 27. Koštoval (Bilčík), 36. Kulda (Štefančík), 44. Harkabus (Toman, Čachotský). Rozhodčí: Červenka, Zeliska – Štěpánek, Tichý. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 562. Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Chomutov: Petrásek (30. Běhula) – Březák, Baláž, Ulrych, Husinecký, Seemann, Poizl, Havel, Petretič – Bednařík, Vildumetz, Fronk – Guman, Eret, Tůma – Svoboda J., Svoboda T., Berka – Mála, Koblížek, Sklenář.

Jihlava: Beran – Ozols, Jansons, Dundáček, Vovsík, Bilčík, Číhal, Fiala – Čachotský, Kulda, Štefančík – Půček, Vrhel, Jungwirth – Harkabus, Toman, Havránek – Koštoval, Báťa, Chvátal.

Přípravné zápasy Dukly před sezonou 2024/25




×
Dnes v   | Junioři
HC Kometa Brno
HC Dukla Jihlava