Vstoupili jsme do zápasu úplně jinak a dali si pozor na vyloučení, chválí Tomáš Harkabus

23.09.2024 / Tomáš Lysý

Po dvou porážkách již bylo potřeba zvítězit. Když v 53. minutě vedli červenožlutí nad Zlínem již 4:1, vypadaly tři body jako hotová věc. Závěr si sice Dukla dvěma inkasovanými brankami zkomplikovala, ale nakonec vyhrála 4:3. „Předchozí dva zápasy od nás nebyly dobré. Měli jsme spoustu vyloučených hráčů a takhle se prostě hrát nedá. Troufnu si říct, že tentokrát jsme byli lepší a odehráli jsme dobrý zápas,“ říká útočník Tomáš Harkabus, který zkraje druhé třetiny vstřelil úvodní branku zápasu.

Na gól se ve šlágru kola čekalo až do konce 24. minuty. V tomto času přišla chvíle Tomáše Harkabuse. „Chvíli jsme soupeře zavřeli v pásmu. Já sváděl souboje před bránou, chvilku jsem si uvolnil hůl a Vlasta Bilčík puk dobře nahodil. Jen jsem do jeho nahození vložil svou hůl a tečoval puk do brány,“ hovoří ke své první trefě v nové sezoně loňský nejlepší střelec play off.

Odstartoval tím výbornou pasáž Dukly, jelikož krátce po polovině zápasu vedla Jihlava již 3:0 a do třetí třetiny šla za stavu 3:1. „Začali jsme jinak než předešlé dva zápasy. Dobře jsme bruslili a hráli jsme to, co jsme si řekli. Troufnu si říct, že jsme byli lepší a odměnilo nás to brankami. Jen škoda, že jsme si utkání na konci zkomplikovali. Mohli jsme zápas za stavu 4:1 v klidu dohrát, ale dvěma slepenými brankami jsme z toho ještě udělali drama. Ale samozřejmě jsme moc rádi za tři body,“ hodnotí dlouholetý jihlavský útočník první výhru v sezoně.

Nebývá zvykem, že by na ní jihlavští hokejisté čekali až do třetího zápasu. Dlouhodobě totiž vstupy do sezony zvládají. Tentokrát měli po dvou zápasech 0 bodů při skóre 6:12. „Bylo potřeba vyhrát. Zápasy od nás nebyly dobré. Měli jsme strašně moc vyloučených hráčů a takhle se prostě hrát nedá. Každý tým má dobré přesilovky a my jsme za to byli potrestaní. Tentokrát jsme si na vyloučení dali pozor, vstoupili jsme do zápasu úplně jinak a odehráli jsme dobrý zápas,“ myslí si Tomáš Harkabus s tím, že v bodovém zisku je třeba pokračovat i v dalším ze čtyř domácích zápasů v řadě, tentokrát proti Sokolovu. „Určitě si soupeře rozebereme na videu a na poradě a řekneme si k tomu, co bychom chtěli hrát. Kluci ze Sokolova mají formu, hrají dobrý a rychlý hokej, takže se na to budeme muset dobře připravit,“ dodává Tomáš Harkabus.

Na závěr rozhovoru neopomene pochválit ani fanoušky. V neoblíbený pondělí termín jich dorazilo do Emro arény (jak se Zimní stadion v Pelhřimově nyní jmenuje) téměř šest stovek. „Byli jsme hlavně rádi, že po dvou výsledcích, co jsme odehráli, nás vůbec přišli podpořit. A navíc v pondělí. Děkujeme jim za podporu, byli slyšet celý zápas a doufám, že jich bude chodit více a více,“ uzavírá rozhovor.

Tomáš Harkabus po první výhře v sezoně nad Zlínem

Autor videa: Lukáš Vondruška

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – RI Okna Berani Zlín 4:3

Autor videa: HokejkaTV



×
Dnes v 17:00 | Junioři
HC ZUBR Přerov
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:30 | Dorost
HC Dynamo Pardubice
HC Dukla Jihlava