5:3
(0:1, 2:1, 3:1)

Dukla dokázala dohnat dvougólové manko z první třetiny a nakonec vyhrála 5:3.

včera / Eliška Kopincová

I když začátek každé třetiny vycházel lépe hostům, Dukla si vytvářela několik šancí, které dokázala využít a šnůru domácích zápasů tak zakončila výhrou 5:3 nad Frýdkem-Místkem. Nejprve doháněl dvoubrankové vedení hostů Matouš Menšík, který dorazil puk do brány po střele Marcela Štefančíka. Následně se prosadil Radek Pořízek, který tak srovnal stav utkání na 2:2. Ve třetí třetině si našel recept na Petríka Filip Dundáček, který srovnával na 3:3 a poté skončil puk v bráně hostů po dorážce Marcela Štefančíka. Finální skóre zápasu upravil Tomáš Harkabus, který si sjel mezi kruhy a propálil Petríka.
včera 17:30, Maxa liga - 7. kolo

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Strejček, Bilčík (A), Jansons, Ozols, Dundáček, Vovsík – Cachnín, Kulda, Čachotský (C) – Vrhel, Menšík, Štefančík – T. Havránek, Toman, Harkabus (A) – Chvátal, Pořízek, Půček
5

HC Frýdek-Místek

Petrík – Haman (A), Š. Havránek, Pacalaj, Zbořil, Hrbas, Výtisk (C) – Svačina (A), Macháček, Ostřížek – Haas, Marosz, Cedzo – Ramik, R. Veselý, Kucsera – Matiaško, Šilar, Homola
3
Branky a nahrávky: 29. Menšík (Štefančík, Vrhel), 36. Pořízek (Chvátal, Bilčík), 49. Dundáček (Vovsík, Harkabus), 52. Štefančík (Ozols, Vrhel), 60. Harkabus (Čachotský, Havránek) – 10. Marosz (Haas), 24. Marosz, 42. Haas (Marosz, Zbořil). Rozhodčí: Čáp, Hucl – Bohuněk, Hájková. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 37:23. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 5:3.

Průběh utkání

Po úvodním buly se k první šanci dostali hosté, nicméně jihlavská obrana jim nedovolila ohrozit Zhukova v bráně. Následně se ke střele z levého kruhu dostal Michal Matiaško, ale ani zde jihlavský gólman neměl problém si puk pohlídat. Na druhé straně se k šanci dostal Marek Chvátal, který mířil na bránu od levého mantinelu, ale jeho střela minula cíl. Neúspěšně se tak snažil otevřít skóre zápasu. To se změnilo přesně v polovině první třetiny, kdy Rostislav Marosz díky přihrávce Oskara Haase dokázal z pravého kruhu puk dostat až za záda Zhukova. Jihlava se následně snažila o vyrovnání, když Tomáš Čachotský střílel z pravého kruhu a o chvíli později se ranou od modré snažil prosadit Filip Dundáček, hostující brankář však stihl pokaždé včas zasáhnout. Nedaleko od vyrovnávací branky byl i Matouš Menšík, který z blízkosti poslal puk těsně vedle Petríkovy branky. Dukla se i nadále snažila změnit stav utkání, dostala se k několika slibným šancím a soupeře poté sevřela v jeho obraném pásmu, nicméně vyrovnávací branka během první třetiny již nepřišla.

Také druhé dějství začal lépe Frýdek-Místek, nicméně poté musel bránit oslabení, během kterého zahrozil Stanislav Vrhel svojí střelou, která šla těsně vedle horní tyčky. Na konci vlastní početní nevýhody se do samostatného úniku dostal Rostislav Marosz, který dokázal puk dostal skrze Zhukovovy betony až do brány a poslal tak svůj tým do dvoubrankového vedení. Následně musela oslabení bránit i Dukla, ovšem síly na ledě se po chvíli vyrovnaly, když přišlo vyloučení i na straně hostů. Jihlava se poté dostala k několika střeleckým pokusům a už to vypadalo, že si gólman Frýdku-Místku se všemi poradí, ovšem díky cloně Matouše Menšíka nedokázal zasáhnout, a tak střela z hokejky Marcela Štefančíka doletěla až k bráně, kam ji clonící Matouš Menšík dorazil. K dalšímu gólu neměl daleko Marek Chvátal, který ujel do situace dva na jednoho s Patriksem Ozolsem, ovšem hostující gólman dokázal puk lapit. Následně se Frýdek-Místek dostal do početní výhody, ovšem tentokrát se Jihlava dokázala bez problémů ubránit. Dukla si poté vytvořila tlak, který završil gólem Radek Pořízek, kterému se povedlo z těsné blízkosti dostat puk brány po ne úplně povedeném zakončení Marka Chvátala. Jihlavští tak dokázali na konci třetiny srovnat a do šaten odcházeli za stavu 2:2.

I začátek třetí třetiny patřil hráčům z Frýdku-Místku, kteří se po necelých dvou minutách opět dostali do vedení díky brance Oskara Haase, jenž se dokázal prosadil střelou z předbrankového prostoru po přihrávce od Rostislava Marosze. Následně se k dobrým šancím dostávaly oba dva týmy, ale ani jeden z brankářů neinkasoval. To vydrželo až do poloviny třetí třetiny, než si z levého kruhu sjel před branku Filip Dundáček a zakončil mezi betony Petríka. Srovnal tak stav zápasu na 3:3. Hned vzápětí měl Petrík opět napilno, když musel likvidovat střelu Patrikse Ozolse, která se pak odrazila k druhé tyči, kde byl Marel Štefančík a poslal puk do odkryté klece. Dvě minuty před koncem zápasu došlo k vyloučení na straně hostů, což jejich naděje k vyrovnání značně snížilo. Po pár sekundách byl vyloučen další hráč z týmu Frýdku-Místku, což 24,6 sekund před koncem utkání potrestal Tomáš Harkabus, který tak upravil skóre zápasu na finálních 5:3.

Dukla tak obhájila desátou výhru nad Frýdkem-Místkem v domácím prostředí (Jihlava, Pelhřimov) a celkově osmé vítězství v řadě nad tímto soupeřem.