Musíme zapracovat na začátcích třetin, hodnotí vítězství nad Frýdkem útočník Marcel Štefančík

včera / Tomáš Vrbecký

Dukle se podařilo navázat na sobotní úspěch nad Chomutovem a připsala si tak třetí výhru v sezóně. Vítězství se však nerodilo vůbec lehce, protože jihlavští hokejisté museli po špatných vstupech do jednotlivých třetin výsledek utkání hned dvakrát otáčet. „Nebylo to lehké, neměli jsme dobré vstupy do třetin, na tom musíme určitě zapracovat. Bylo to takové ubojované vítězství,“ hodnotil průběh utkání střelec vítězné branky Marcel Štefančík.

Štefančík měl velký podíl i na první brance Dukly, jeho střelu z prostoru mezi kruhy nakonec do brány tečoval Matouš Menšík. „Najel jsem si na vrchol kruhů a Standa Vrhel mi to tam krásně přihrál. Já jsem tam byl úplně sám a trefil jsem Matouše, od kterého se to odrazilo a byl to gól,“ popisoval Štefančík kontaktní branku na 1:2.

Na potvrzení platnosti této branky však ještě chvíli po jejím vstřelení musel čekat. Rozhodčí si totiž celou situaci jeli zkontrolovat na videu. „Myslím, že zkoumali postavení Matouše v brankovišti,“ přidal svůj poznatek Štefančík.

V rozhovoru se věnoval také nově vzniklému útoku, ve kterém působí společně s Matoušem Menšíkem a Stanislavem Vrhelem. Svojí spolupráci prokázali právě při brance na 1:2. Kromě tohoto gólu si však dokázali vytvořit i několik dalších slibných příležitostí.„Myslím, že si rozumíme dost dobře. Ještě je stále co zlepšovat, ale na to, že spolu hrajeme jen chvíli je to fajn,“ pochválil slovenský útočník kooperaci se svými spoluhráči.

Dukle se do konce druhé třetiny podařilo srovnat na 2:2, avšak hned v úvodu poslední periody inkasovala po nedůrazu v obraném pásmu třetí gól a znovu musela dohánět. „To jsou přesně ty začátky třetin, které jsem zmiňoval. Na tom musíme určitě zapracovat,“ dovolil si pokárat celý tým slovenský útočník, jenž v Dukle působí druhou sezonou.

Kromě asistence si Štefančík připsal i nakonec vítěznou branku na 4:3. „Patriks Ozols mi přihrál křížem před prázdnou branku a já jsem jí musel jen trefit,“ prohlásil skromně útočník s číslem 36, který si v posledních dvou utkáních připsal hned čtyři kanadské body.

Právě na to, kde se jeho forma vzala, se vztahoval dotaz, který si pro Štefančíka připravil netradičně jeho spoluhráč Radim Toman. „Asi proto, že mám podporu v hledišti, kterou je má přítelkyně,“ odpověděl jednadvacetiletý forvard na otázku jednoho ze svých parťáků.

Dukla v závěru utkání hlídala svůj náskok, navíc dostala v poslední dvouminutovce možnost přesilové hry 5 na 3, čímž se hosté definitivně připravili o možnost zisku bodů z tohoto utkání. Jihlavští navíc této příležitosti využili a přidali i pátou branku. „To už jsme si museli jen pohlídat, aby soupeř neujel z nějakého breku, ale hodně nám to ulehčili,“ kvitoval klidnější závěr utkání Štefančík.

Na závěr se ještě vrátil k úvodním šesti duelům, ze kterých se jihlavským povedlo získat 9 bodů za tři výhry a stejný počet proher. „Hodnotil bych to padesát na padesát, určitě jsme čekali víc, proto musíme víc zapracovat a jít dál,“ vyjádřil své pocity z prozatímního průběhu sezony útočník se zkušenostmi ze švédských juniorských soutěží, které hrál v týmu Luleå HF.

Marcel Štefančík po výhře nad Frýdkem-Místkem

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava - HC Frýdek-Místek 5:3

Video: HokejkaTV