Jihlavská obrana hlásí výměnu stráží

19.11.2002 / Eva

Stejně jako v běžném životě tak i v tom hokejovém čas od času něco končí, ale zároveň něco jiného začíná. Ne jinak tomu je i v případě momentálně pátého týmu prvoligové tabulky Dukly Jihlava. V neděli sice její kádr opustil obránce Daniel Zápotočný, nicméně už o dva později zamířil na Vysočinu další extraligový bek Marián Morava.
Těsně před utkáním šestého kola posílil kádr Dukly Jihlava obránce extraligových Vítkovic Daniel Zápotočný. Premiéra v jihlavském dresu mu tehdy vyšla na výbornou, týmu z Hradce Králové vstřelil jednu branku a výrazně se tak podílel na vítězství Dukly v poměru 4:2.

Ve středu 20.listopadu čeká Jihlavu druhý letošní vzájemný souboj s Východočechy, Daniel Zápotočný už se však do něj bohužel nezapojí. V neděli totiž zavelel „zaměstnavatel z nejvyšší soutěže“ k návratu a jeho třinácti zápasová mise v mateřském oddíle tak skončila. Místo v šatně po něm však ještě ani nestačilo vychladnout a už ho zaplnila další extraligová posila. Z Třince se totiž zpět na Vysočinu vrací obránce Marián Morava: „ Je to jednoduché, oba kluby se dohodly a tak jsem tady. Musím ale říct, že jsem tu informaci přivítal, konečně budu hrát! V Třinci jsem v podstatě nedostal šanci, na ledě jsem se objevil jen krátce v jednom, nebo dvou zápasech a to je hrozně málo.“

Marián Morava se v jihlavském dresu objeví znovu po více než rok a půl dlouhé pauze: „ Několik nových tváří tady je, ale v podstatě se všemi se znám. Hrát bych měl vedle Rosti Maleny a před námi bude Petr Kaňkovský, Pavel Zdráhal a Cmuntík.“ Jihlavští diváci věří, že Morava bude pro tým stejně velkou posilou jak jeho předchůdce Daniel Zápotočný. Ostatně první podmínku úspěchu už třinecký bek vlastně splnil, ve středu večer si totiž svoji premiéru odbude v zápase proti Hradci Králové!