Dukla po dnu volna jede bojovat na led Poruby

08.10.2024 / Eliška Kopincová, Daniel Lhotský

Dukla má za sebou dvě nevydařená utkání. Po porážce s rezervou Pardubic následně doma nestačila na Kolín, kde si sice držela herní i střeleckou převahu, ale kvůli neproměněným šancím soupeři podlehla 1:2. Jihlavští se to pokusí změnit během utkání na ledě týmu HC RT TORAX Poruba 2011, které se odehraje ve středu 9. října 2024 od 18 hodin a sledovat ho můžete tradičně na Hokejka TV nebo na Onlajny.com .

Jihlavu čeká desáté kolo druhé nejvyšší české hokejové soutěž, ve kterém se pokusí přivést tři body z RT TORAX ARENY. V loňské sezoně se zde červenožlutým nepodařilo vyhrát ani jednou, naopak soupeř ovládl všechna vzájemná utkání během základní části Chance ligy. To se ovšem změnilo v průběhu play off. Favorizovaná Poruba – jakožto loňský vítěz základní části vstoupila do čtvrtfinále prohrou na domácím ledě, odkud rozjetá Jihlava (po předkole se Slavií) odjížděla s výhrou 3:2. I přesto že Dukla v druhém zápase čtvrtfinále podlehla soupeři vysoko 6:3, tak v Pelhřimově následně nedala Ostravanům šanci a v obou závěrečných utkání čtvrtfinálové série vsítila Porubě pět branek. Jihlava se tak zítra pokusí navázat na poslední vzájemný zápas a bude si chtít odvést všechny tři body.

Soupiska Poruby
Realizační tým Poruby

Ostravané zažili velmi povedenou uplynulou sezonu, během které dokázali vyhrát 40 z 52 zápasů, což znamenalo celkem 115 bodů. První místo v tabulce jim zaručilo přímý postup do play off. Jenže ve čtvrtfinále narazili na Jihlavu, která byla na vítězné vlně po předkole se Slavií, a tak během čtyřzápasové série Poruba dokázala zvítězit pouze jednou, což pro ostravský celek znamenalo konec sezony.

Letošní sezonu Poruba zatím nezačala úplně vydařeně a po devíti odehraných zápasech si drží bilanci 5 výher a 4 prohry. K vytvoření třízápasové šnůře proher došlo po posledním prohraném zápase, který Ostravané odehráli v pondělí na ledě pražské Slávie, kde podlehli soupeři 1:2. I přesto že v čase 2:01 Jan Bartko poslal ostravský celek do brzkého vedení, Slavie během druhé třetiny vyrovnala a následně se ji i podařilo navýšit skóre na 2:1, které se stalo už finálním. Aktuálně se tak Poruba nachází v tabulce Maxa ligy na 7. místě s 13 body. V tuto chvíli je nejproduktivnějším hráčem Ostravanů s 8 body (4+4) Frenks Razgals.

Před letošním ročníkem ostravský tým poměrně posílil. Do řad obránců přišel například Jan Bartko, který se právě prosadil v pondělním odehraném zápase a Aleš Ježek, který do Poruby přišel z Polska, kde odehrál šest předchozích sezon. Z Polska přisel také švédský obránce August Nilsson a v neposlední řadě doplnil soupisku obránců i Švéd Wilhelm Westlund. Mezi útočníky bude nově působit Robert Herrman, který odehrál předchozí sezonu v britské NIHL. Posilou z Vítkovic jsou pak hráči Petr Hašek a Jakub Kotala. Na soupisce brankářů se ovšem nic nezměnilo, figurují zde 3 stejná jména jako v minulé sezoně – Daniel Dolejš (jenž byl s 94.04% druhý nejúspěšnější brankář uplynulého ročníku Chance ligy), Ondřej Bláha a Marek Slíž. Trenér Jiří Režnar, který před 21 lety působil také v Dukle, bude chtít se svými svěřenci, kteří nabrali zkušenosti z jiných týmů, určitě dosáhnout minimálně stejných výsledků jako v loňské sezoně.

Poslední zápas Poruby

9. kolo: Slavia Praha – Poruba 2:1

Branky a nahrávky: 20. Polák (Slavíček, Slavík), 30. Holý (Stejskal) – 3. Bartko (Kotala, Krenželok). Rozhodčí: Barek, Bejček – Maňák, Teršíp. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 591. Střely na branku: 31:23. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Poruba: Bláha – Doudera, Nilsson, Westlund, Gutwald, Ježek, Bartko, Adamec – Razgals, Šoustal, Střondala – Berisha, Roman, Hašek – Šedivý, Krenželok, Kotala – Klímek, Vachovec, Christov – Herrman.

Poslední vzájemný zápas

4. čtvrtfinále 2023/24: Jihlava – Poruba 5:3

Branky a nahrávky: 8. Harkabus (Havránek, Toman), 16. Cachnín (Menšík, Strejček), 38. Harkabus (Havránek, Čachotský), 54. Menšík (Pořízek), 60. Čachotský (Menšík) – 4. Tvrdoň (Doudera, Mrázek), 16. Berisha (Gutwald, Klimíček), 58. Razgals (Klimíček, Střondala). Rozhodčí: Pilný, Jaroš – Kráľ, Dědek. Vyloučení: 6:7, navíc Štefančík (JIH) 5 + do konce utkání - Šoustal do konce utkání, Lemcke (oba POR) 5 + do konce utkání. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 608. Střely na branku: 31:37. Zblokované střely: 6.10. Vhazování: 36:41. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.

Jihlava: Beran – Bilčík, Strejček, Dvořák, Ozols, Koštoval, Kočí – Čachotský (C), Toman, Cachnín – Harkabus (A), Havránek, Šik – Jelínek, Menšík, Štefančík – Chvátal, Pořízek, Brož

Poruba: Dolejš – Doudera, Sedlák (A), Klimíček, Voráček, Lemcke, Gutwald – Šoustal, Střondala, Tvrdoň – Šedivý, Krenželok, Honejsek – Christov, Berisha, Razgals – Gřeš, Vachovec, Mrázek

Dukla se ve středu pokusí navázat na poslední vzájemný zápas čtvrtfinále play off, kde porazila Porubu 5:3 a postoupila tak do semifinále. Foto: Barbora Stránská

10. kolo, středa 9. října

HC Frýdek-Místek – HC Baník Sokolov (10:00)
HC Stadion Litoměřice – HC ZUBR Přerov (17:30)
HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Dukla Jihlava (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov – HC Slavia Praha (18:00)
SK Horácká Slavia Třebíč – RI Okna Berani Zlín (18:00)
SC Marimex Kolín - HC Dynamo Pardubice B (18:00)

11. kolo, sobota 12. října

HC Slavia Praha – VHK ROBE Vsetín (15:00)
RI Okna Berani Zlín – HC Stadion Litoměřice (16:00)
HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč (16:30) - vstupenky zde
HC ZUBR Přerov – LHK Jestřábi Prostějov (17:00)
HC Baník Sokolov – HC RT TORAX Poruba 2011 (17:00)
HC Dynamo Pardubice B – HC Frýdek-Místek (17:00)
Piráti Chomutov – SC Marimex Kolín (17:00)

12. kolo, středa 16. října

VHK ROBE Vsetín – HC Baník Sokolov (17:30)
HC Stadion Litoměřice – Piráti Chomutov (17:30)
RI Okna Berani Zlín – HC ZUBR Přerov (17:30)
HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Dynamo Pardubice B (17:30)
LHK Jestřábi Prostějov – HC Dukla Jihlava (18:00)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Slavia Praha (18:00)
SC Marimex Kolín – HC Frýdek-Místek



×
Dnes v 18:00 | Muži
LHK Jestřábi Prostějov
HC Dukla Jihlava