Podařil se nám vstup a dobře jsme ubránili závěr zápasu, hodnotil výhru v Porubě Jonáš Jungwirth

10.10.2024 / Daniel Lhotský

Dukla po dvou porážkách v utkáních, kdy soupeře jasně přestřílela, zajížděla na led Poruby, kterou se loni Dukle v základní části nepodařilo ani jednou porazit. Jihlava skvěle zvládla začátek utkání, kdy brzo odskočila na rozdíl dvou branek a svému soupeři už v zápasu nedovolila vyrovnat. „V našem obranném pásmu jsem se dostal do souboje s porubským obráncem, tam se mi podařilo puk vytečovat ven a Havran dokázal dobře zavézt puk do útočného pásma. Já jsem se v pásmu trochu schoval jako třetí hráč druhé vlny, pálil jsem na rameno a ze vzduchu jsem se trefil,“ popisoval situaci při druhém gólu jeho střelec Jonáš Jungwirth.

„Do zápasu jsme vstupovali po sérii porážek, navíc jsme věděli, že Poruba je jeden z nejkvalitnějších týmů v lize. Jeli jsme do Ostravy s tím, že to nebude nic jednoduchého, což se potvrdilo. Z mého pohledu jsme do zápasu dobře vstoupili, ve druhé třetině jsme byli herně lepší a dali gól. Třetí třetinu už jsme ubránili a dobře si pohlídali výsledek,“ zhodnotil Jungwirth celkově průběh utkání.

Po dvou porážkách tak Dukla získala nesmírně důležité tři body a na nejlepší šestku ztrácí už jen dva body. Střelec druhé branky Dukly v zápase ovšem nechtěl výhru přeceňovat. „Netvrdil bych, že se nám podařilo najít recept na soupeře, dnes se nám hlavně podařilo trochu protrhnout gólové trápení, zvládli jsme závěr dobře ubránit a jsme hrozně rádi za tři body,“ radoval se Jungwirth z vyšší produktivity.

Už v sobotu proběhne na zimním stadionu v Pelhřimově další pokračování souboje o Vysočinu. Podobně jako ostatní hráči v obou týmech i Jonáš Jungwirth vnímá zápas speciálně. „Určitě, jelikož jsem odchovanec, pocházím z Jihlavy a už od mala nám vštěpovali, že nikdo z Třebíče není úplně kámoš, tak to vnímám celkem speciálně. Ale vždy až v ten den, na zápasech je vždy skvělá atmosféra, zápasy bývají vyhrocené, takže si to užíváme,“ říkal směrem k sobotnímu derby.

Jonáš Jungwirth hodnotí utkání s Porubou

Autor videa: Lukáš Vondruška

Sestřih utkání: Poruba - Jihlava 2:4

Autor videa: Hokejka.TV



×
Dnes v 18:00 | Muži
LHK Jestřábi Prostějov
HC Dukla Jihlava