Musíme bodovat v dalších zápasech a jít tabulkou směrem vzhůru, říká po výhře nad Třebíčí Adam Beran

12.10.2024 / Tomáš Vrbecký

Dukle se podařilo uspět podruhé v řadě, po výhře nad Porubou uspěli Jihlavští i v derby proti třebíčské Slavii. Vítězství se však nerodilo vůbec snadno a Třebíč měla v zápase hned dvě trestná střílení. „Věděl jsem, že Brož ten první nájezd dělá, akorát mě trefil do lapačky a odrazilo se mi to za záda, takže to mě mrzí. Druhý nájezd na mě nikdy nedělal, ale naštěstí mi to vyšlo a chytil jsem ho,“ zhodnotil Adam Beran obě herní situace, ve kterých se utkal se svým bývalým spoluhráčem Vítězslavem Brožem.

I díky vychytanému samostatnému nájezdu na konci zápasu mohl být při hodnocení utkání už uvolněnější a měl pro své spoluhráče hlavně slova chvály. „Za mě jsme odehráli fantastický zápas, celý zápas jsme hráli hodně zodpovědně dozadu. Myslím si, že jsme měli i územní převahu, více střel a více šancí,“ neskrýval nadšení z dobře odvedené práce celého týmu brankář Dukly.

Kromě spoluhráčů mohl chválit i skvělou atmosféru, která na stadionu po celý zápas panovala. „Je naprosto fantastické, že tolik fanoušků dneska přijelo do Pelhřimova z Jihlavy, hrozně nám to pomohlo. Kdyby to bylo častěji, tak budeme jenom rádi. Jsme jim vděční za podporu,“ vychvaloval Beran fanoušky, kteří v zápase hned několikrát nahlas vyvolávali jeho jméno, přičemž hlavně po vychytaném trestném střílení se Emro aréna otřásala v základech nadšením.

Dukle se v minulých utkáních nedařilo a v tabulce se nacházela až hluboko ve spodní polovině, avšak z posledních dvou náročných zápasů vyválčila plný počet bodů. Jihlavští proto myslí pozitivně a směrem vzhůru. „V předchozích utkáních jsme ztratili šest bodů, takže si teď těch šesti bodů, co jsme získali s Porubou a Třebíčí hrozně ceníme. Musíme bodovat další zápasy a musíme postupovat tabulkou směrem vzhůru,“ vyjádřil na závěr přání gólman, jenž v Dukle působí třetí sezonou.

Adam Beran po výhře nad Třebíčí 2:1

Autor videa: Tomáš Vrbecký

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava - SK Horácká Slavia Třebíč 2:1

Video: HokejkaTV



×
Dnes v 18:00 | Muži
LHK Jestřábi Prostějov
HC Dukla Jihlava