Dostali jsme 3 góly v naší přesilovce, což se nesmí stávat, je nespokojený Radim Toman

19.10.2024 / Tomáš Vrbecký

Dukle se nepodařilo prodloužit třízápasovou vítěznou sérii a Vsetínu podlehla jednoznačně 3:7. Jihlavským zlomila vaz především druhá třetina, ve které domácí dostali hned čtyři branky. „Zlomový moment? To je právě to, co nevím. I když jsme dostali na 2:1 v přesilovce a v oslabení na 2:2, tak jsme podle mě stále byli lepším týmem. Nebylo tam ani moc střel od soupeře, jenže Vsetín využil každou šanci, zatímco my jsme je nevyužili, takže říkám, že možná ta druhá třetina, jak nám to tam napadalo, ale pořád si myslím, že jsme otěže zápasu drželi my,“ přiznal značně rozladěný a zklamaný Radim Toman.

Velkým problémem hokejistů Dukly byly přesilové hry, ve kterých, místo toho, aby si pomohli a sami skórovali, hned třikrát po vlastních chybách inkasovali. „Mně se utkání hodnotí velmi těžce. Dostali jsme 3 góly v naší přesilovce, což se nesmí stávat. Spíš by to měla být naše výhoda než nevýhoda, takže na tom musíme více zapracovat. První třetina, když to vezmu, 2:0 jsme vedli, poté jsme dostali na 2:1, byl faul, já jsem byl na trestné lavici. Poté obdržený gól na 2:2. Myslím si ale, že jsme pořád byli lepším týmem, akorát soupeř potrestal každou chybu, co jsme udělali. My jsme to naopak neudělali, měli jsme vyložené šance a nevyužili jsme je, na čemž musíme zapracovat. Pracujeme na tom v tréninku, snažíme se být důrazní u brány, abychom to přenesli do zápasu, ale třeba mně osobně se to zatím nedaří, tak doufám, že jsem to nyní odšpuntoval, a že týmu pomůžu víc,“ hodnotil kriticky celé utkání jeden ze tří střelců na domácí straně.

Jihlavští hokejisté přeci jenom jednu přesilovou hru využili. Za stavu 2:5 se jim podařilo dát kontaktní branku a alespoň částečně vykřesat naději do třetí části zápasu. „V čem byla tato přesilovka jiná? My se je pořád snažíme hrát stejně. Máme něco nacvičené, pořád nás tam je o jednoho více. Nějak jsme to dobře sehráli. Čagy nahrál na Havrana, já jsem se stáhl dolů a odrazilo se mi to konečně i přede mě, a ne někam do rohu, takže jsem do toho plácl. Už jsem to taky potřeboval, gólmana to přeletělo a byl to gól, za což jsem velmi rád,“ popsal svou gólovou situaci Toman, pro nějž to byla první trefa v letošní sezoně.

Hned v pondělí začne 14. kolem druhá čtvrtina základní části Maxa ligy, pro Jihlavu však půjde o první vzájemný zápas s Přerovem. Úvodní střetnutí mezi těmito celky totiž bylo kvůli nepříznivému počasí odloženo. „Nevím, co od toho očekávat, ale my jdeme vyhrát. První zápas nám zrušili, takže jsme tam nejeli a jsme samozřejmě nažhavení. Měli jsme je dvakrát v přípravě a určitě chceme vyhrát. Začít aktivně, budeme do nich bušit a musíme dávat góly,“ prozradil na závěr motivaci a cíle do pondělního utkání Radim Toman.

Radim Toman po porážce se Vsetínem

Autor videa: Tomáš Vrbecký



×
Dnes v 16:30 | Muži
HC Dukla Jihlava
HC Slavia Praha
×
Dnes v 16:00 | Junioři
BK Mladá Boleslav
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:15 | Dorost
HC Tábor
HC Dukla Jihlava