3:7
(2:1, 1:4, 0:2)

Dukla v gólově bohatém utkání podlehla Vsetínu

19.10.2024 / Tomáš Vrbecký, Tomáš Lysý

První třetina šlágru kola mezi Duklou a Vsetínem se lépe podařila domácím, kteří se během 13. a 16. minuty prosadili dvakrát po gólech Patrikse Ozolse a Filipa Dundáčka. Jenže Vsetín ještě do přestávky snížil a krátce po polovině zápasu již vedl 5:2. Dukle v závěru druhé části vykřesal naději snížením Radim Toman, ovšem po 116 sekundách třetí části Jihlavští znovu prohrávali o tři branky. Devět minut před koncem zápasu zkusili domácí při přesilovce hru bez brankáře, ovšem po chvilce inkasovali a celkově prohráli 3:7.
19.10.2024 16:30, Maxa liga - 13. kolo

HC Dukla Jihlava

Beran – Dundáček, Ozols, Bilčík (A), Strejček, Mareš, Jansons, Vovsík – Čachotský (C), Toman, Cachnín – Harkabus (A), Kulda, Štefančík – Havránek, Menšík, Jungwirth – Vrhel, Pořízek, Chvátal
3

VHK ROBE Vsetín

Lukáš – Zahradníček, Stříteský, Staněk, Teper, Jenáček, Smetana (A), Ďurkáč – Jonák, Klhůfek, Rob (A) – Jandus, Prokeš, Hrňa (C) – Šmerha, Dědek, Brož – Bláha, Matějček, Hořanský
7
Branky a nahrávky: 13. Ozols (Vrhel, Pořízek), 16. Dundáček (Harkabus), 38. R. Toman (Čachotský, T. Havránek) – 18. Klhůfek, 21. Jonák (Klhůfek, Stříteský), 27. Jenáček (Matějček, Hořanský), 29. Šmerha (Jaroslav Brož), 34. Š. Bláha (Hořanský, Staněk), 42. Dědek (Jaroslav Brož), 52. Matějček (Zahradníček). Rozhodčí: Hucl, Maršálek – Malý, Maňák. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:3. Diváci: 1 048. Střely na branku: 28:20. Zblokované střely: 10:9. Vhazování: 43:26. Průběh utkání: 2:0, 2:5, 3:5, 3:7.

Průběh utkání

První třetina začala z obou stran ve vysokém tempu a hrálo se stylem nahoru – dolů. Jihlavští dostali hned ve 4. minutě možnost přesilové hry, při které v největší šanci selhal Menšík. Prvního gólu se diváci v Emro aréně dočkali na začátku třinácté minuty, když Patriks Ozols využil toho, že byl v prostoru mezi kruhy nikým nehlídán a krásnou ranou do šibenice nedal Lukášovi šanci. V šestnácté minutě se Dukla dostala již do dvoubrankového vedení, na 2:0 zvýšil po asistenci Harkabuse v podobné situaci jako u první branky další z jihlavských obránců Filip Dundáček. V 18. minutě měli domácí druhou početní výhodu, místo tlaku však přišel po chybě Havránka na modré čáře únik Pavla Klhůfka, kterému se podařilo Berana překonat.

Druhá část začala početní výhodou hostů, kterou využil dorážkou do prázdné brány Vít Jonák. Dukle se dál nedařilo a zmar podtrhly dva slepené góly ve 27. respektive 29. minutě. Vedení Vsetínským zajistil svým nahozením od modré Šimon Jenáček a o dvě minuty později hokejisté Vsetína využili pokračujícího tlaku a po nahození Tomáše Šmerhy se dostali již na rozdíl dvou gólů.

Ve 31. minutě se sice podařilo dostat Jungwirthovi puk za záda Lukáše, jeho kontaktní gól ovšem kvůli hře vysokou holí neplatil. O 3 minuty později se už skóre znovu změnilo. Pokračující trápení domácích vyústilo v druhý inkasovaný gól ve vlastní přesilovce. Hořanský našel na útočné modré volného Štěpána Bláhu, který si sjel mezi kruhy a zamířil mimo dosah Berana. Fanoušci Dukly se ve druhé třetině také nakonec gólu dočkali. V přesilové hře po faulu Hrni dostal puk, tentokrát už podle pravidel, do sítě Radim Toman a snížil tak na 3:5.

Domácí už neměli ve třetí části co ztratit, a tak do ní nastoupili ve velké aktivitě, místo kontaktní branky však hned ve po 116 sekundách inkasovali šestou branku. V prostoru mezi kruhy byl nikým nehlídán Matyáš Dědek a ten se už do odkryté části Beranovy brány neměl problém trefit. Dukla poté 9 minut před koncem dostala možnost přesilové hry, kterou měla ještě umocnit hra bez brankáře, jenže po ztrátě puku dokázal prázdnou klec trefit Vsetínský Štěpán Matějíček a skóre tak nabralo konečnou podobu 3:7.

Ohlasy trenérů

Luboš Rob st. (VHK ROBE Vsetín): Po takové výhře se nám zápas hodnotí dobře. V úvodu jsme 0:2 prohrávali po zbytečných chybách. I přesto si myslím, že jsme v první třetině hráli dobře, akorát jsme to potvrdili jen jedním gólem. Potom se to už odšpunotovalo, začali jsme hrát svůj hokej, jen jsme Jihlavu pouštěli do hry přesilovkami. I když jsme dali pět gólů, tak jsme soupeři dávali furt šanci. Potom už zariskovali, asi neměli jinou možnost, my jsme už dovedli zápas do vítězného konce a zaslouženě jsme vyhráli.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Zápas pro nás začal dobře. V první třetině jsme hráli velice dobrý hokej a soupeři jsme vzali spoustu puků. Skvěle nám šly nohy, dobruslovali jsme je. Potom ale vedeme 2:0 a místo toho, abychom v přesilovce na 3:0, tak ten gól dostaneme. Tím se začal zápas tak trošku otáčet, do druhé třetiny jsme vstupovali v oslabení, dostali jsme gól, soupeř nám poté odskočil na 4:2 a už to bylo horší. Ve třetí třetině znovu vlezeme na led, přijde individuální chyba a dostaneme už na 6:3. Potom už jsme za každé možné situace zkoušeli powerplay, jedna vypadala velice dobře, měli jsme tam dvě tutovky. Říkali jsme klukům, že pokud chceme porazit Vsetín, tak musíme být produktivní, nemůžeme dělat tolik chyb vzadu a nesmíme dostat dva góly v naší přesilovce. Tou si musíme pomoci, právě přesilovky dnešní zápas zlomily a otočily. Tím, že jsme hned v první přesilovce dneska inkasovali, tak jsme vlili Vsetínu krev do žil, a nás to srazilo do kolen. Od té doby to bylo úplně jiné utkání, než prvních patnáct minut první třetiny. Ale nemůžeme klukům vyčíst, že nemakali a nebojovali, to všechno tam bylo. Z naší strany žalostná produktivita, protože puk kolem brány skákal několikrát, špatné přesilovky, kdy jsme sice gól dali, ale také inkasovali, powerplay už byla vabank. Bohužel, atraktivní soupeř, tisíc lidí na stadionu a prohráli jsme takovým rozdílem. I když jsme se neprezentovali špatným hokejem, tak se hraje na góly a tím dnes Vsetín rozhodl.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie



×
Dnes v 16:30 | Muži
HC Dukla Jihlava
HC Slavia Praha
×
Dnes v 16:00 | Junioři
BK Mladá Boleslav
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:15 | Dorost
HC Tábor
HC Dukla Jihlava