Byli jsme dle mého o dost lepším týmem než Přerov, hodnotil vítězné utkání Stanislav Vrhel

21.10.2024 / Tomáš Vrbecký

Dukle se podařilo odčinit sobotní porážku se Vsetínem, ve vloženém pondělním utkání dokázala po prodloužení porazit Přerov 2:1. Výkon však měl k tomu, aby byl optimální, stále dost daleko. Jihlavské trápila především kvalita v zakončení. „Upřímně to byl dneska hrozný hokej, takový uspávací. bylo to těžké. Nedařilo se nám dát gól, naštěstí jsme to tam dvakrát dotlačili a díky Bohu za ty dva body,“ hodnotil utkání střelec vyrovnávajícího gólu na 1:1 Stanislav Vrhel.

Právě jeho gól byl pro domácí velice důležitý. Jihlavšti byli do té doby poměrně bezzubí a nevěděli si s gólmanem hostů rady. „Viděl jsem, že je soupeř hodně stažený a kluci tam stáli výborně na bráně, tak jsem si řekl, že to tam prostě hodím a snad to spadne do brány,“ popsal svůj gólový moment ve druhé části hráč, který do Dukly přišel před touto sezonou z Kolína.

Dukle se navíc podařilo proměnit přesilovou hru, na které měli jihlavští hokejisté z minulého utkání co vylepšovat. Právě hra v nerovnovážném počtu hráčů na ledě se Jihlavským v utkání proti Vsetínu vůbec nedařila. „V přesilovkách to máme 10 vstřelených ku 6 obdrženým brankám, takže je dobře, že jsme to trochu vylepšili,“ zmínil Vrhel s úsměvem statistiku, která pro jihlavské nevyznívá příliš pozitivně.

Tlak hokejistů Jihlavy vyústil ve třetí třetině, kdy svého soupeře doslova mačkali a snažili se vstřelit vítěznou branku, to se jim však podařilo až v prodloužení po gólu Edgarse Kuldy. „Za mě to už bylo skoro jenom na jednu bránu, ale ten gól prostě nešel dát. Naštěstí to Edgars zařídil v prodloužení,“ oddychl si člen čtvrtého jihlavského útoku, ve kterém kooperuje s Radkem Pořízkem a Markem Chvátalem.

Pro Duklu toto utkání bylo vůbec první v novém ročníku Maxa ligy, ve kterém se nerozhodlo v základní hrací době a na řadu tak přišel nastavený čas. Právě těsný zápas, těžký na psychiku, by mohl hráče do dalších utkání zocelit a posilnit. „Určitě, takhle ještě v prodloužení to pomůže, že jsme zvládli tenhle těžký zápas. Zvlášť, když nám ty góly nešly dát, takže super, že jsme to dotáhli do vítězného konce,“ potvrdil tato slova Stanislav Vrhel.

Po sobotním utkání se nabízela otázka, jestli nebudou hráči jihlavského celku pod psychickou dekou. S tímto tvrzením však Vrhel nesouhlasí. „To si nemyslím, já si naopak myslím, že jsme do toho zápasu šli úplně v klidu. Možná ten první gól nás dostal na kolena, ale pak jsme se z toho zvedli a byli jsme dle mého o dost lepším týmem než Přerov.“

Vložené pondělí znamená pro hráče náročný program, ve kterém musí snášet hned čtyři zápasy v sedmi dnech. Jak se s tím hráči pasují? „Jak kdy, někdy závidím fotbalistům, jak mají jen jeden zápas týdně. Ne, ale tak, je to lepší v tom, že když takhle prohrajete, tak to můžete hned za dna dny zase překlopit na vítěznou stranu,“ uvolnil Stanislav Vrhel na závěr celou situaci s vidinou dvou bodů v zádech a zároveň zmínil výhodu rychle po sobě jdoucích utkání.

Stanislav Vrhel po výhře nad Přerovem


Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava - HC ZUBR Přerov 2:1 pr.


Autor videa: HokejkaTV



×
Dnes v 16:30 | Muži
HC Dukla Jihlava
HC Slavia Praha
×
Dnes v 16:00 | Junioři
BK Mladá Boleslav
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:15 | Dorost
HC Tábor
HC Dukla Jihlava