2:1p
(0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)

Otočka vyšla! Dukla přemohla Přerov v prodloužení

21.10.2024 / Vít Trubička

Důležitá výhra za dva body! Dukla tentokrát na svém ledě v Pelhřimově vyzvala přerovský Zubr. A právě proti němu už od druhé minuty ztrácela jeden gól. To se změnilo na konci druhé dvacetiminutovky, kdy se podařilo vyrovnat Stanislavu Vrhelovi. Tento stav ovšem vydržel i v další třetině, proto přišlo na řadu prodloužení. To utnul Edgars Kulda, díky čemuž Dukla doma vybojovala cenné dva body.
21.10.2024 17:30, Maxa liga - 14. kolo

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Dundáček, Ozols, Bilčík (A), Strejček, Mareš, Jansons, Vovsík – Čachotský (C), Toman, Cachnín – Harkabus (A), Kulda, Štefančík – Havránek, Menšík, Jungwirth – Vrhel, Pořízek, Chvátal
2

HC ZUBR Přerov

Mokry – Černý (A), Krisl (C), Hanák, Hryciow, Pěnčík, Němec, Cubo – Číp, Jáchym, Mácha – Březina (A), Nemec, Hradil – Ministr, Pšurný, Zabusovs – Buršík, Chludil, Ozollapa
1
Branky a nahrávky: 40. Vrhel (Jungwirth), 64. Kulda (Harkabus) - 2. Ministr (Zabusovs). Rozhodčí: Kostourek, Obadal - Jindra, Polák. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 334. Střely na branku: 37:13. Zblokované střely: 11:10. Vhazování: 31:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Průběh utkání

Do utkání vstoupil lépe hanácký celek. To dokazuje fakt, že už v čase 1:53 otevřel skóre. Postaral se o něj Daniel Ministr, který převzal přihrávku zleva od Zabusovse a z první poslal kotouč do odkryté Zhukovovy branky. Hra se následně přelila do nepříliš záživné fáze, plné častých přerušení kvůli ofsajdům a zakázaným uvolněním.

To se změnilo v osmé minutě, kdy se nejprve dostali do velké příležitosti Harkabus se Štefančíkem, vzápětí na druhé straně Zabusovs. V obou případech se ale vyznamenali gólmani. Zbytek úvodní dvacetiminutovky už mnoho nepřinesla, Dukla tak musela dohánět jednobrankové manko.

Druhou třetinu rozehráli Jihlavští o poznání lépe a už od počátku si vytvořili velký tlak proti brance Mokryho. V tomto duchu se nesla hra po většinu času, avšak do vážnější příležitosti se Dukla dostala až v 36. minutě, kdy se Edgars Kulda otočil okolo přerovského brankoviště, načež se pokusil vystřelit, avšak puk zvedl až příliš vysoko.

Přesto se Jihlavští ještě v závěru dočkali vyrovnávací trefy, navíc v přesilové hře. Stanislav Vrhel převzal kotouč v pravém kruhu od Jungwirtha, načež si nabruslil na osu kluziště. Zde využil zacloněného výhledu Mokryho a přesně zacílil kotouč mezi tři tyče. Dukla tedy zahajovala třetí třetinu za stavu 1:1.

Start poslední periody se nesl oboustranně v dosti aktivním duchu. Nejinak tomu bylo i na výraznější příležitosti. Na straně Dukly se do slibné šance dostali Jungwirth s Havránkem, hned nato Ministr se Zabusovsem.

Jihlavští si posléze vytvořili herní převahu, ve které jí dopomohla i početní výhoda. Vojtěch Mokry tak nejprve musel čelit Cachnínově pumelici, posléze snaze o dorážku v podání Jonáše Jungwirtha. V tomto případě ale právě přerovský gólman posunul branku, za což si vysloužil dvouminutový trest.

I v samém závěru se dařilo více domácímu celku, leč gól k vidění nebyl, proto i třetí dějství bylo zakončeno za stavu 1:1 a na řadu tak přišlo prodloužení.

Jeho start vyšel lépe Přerovu. Blízko přesnému zakončení byl Zabusovs, jenž poslal na Zhukova dělovku z levého kruhu. Pak si ovšem Dukla převzala herní převahu, což doložilo poměrně snadné proniknutí před branku Mokryho v podání Marcela Štefančíka, následně i rozhodující trefa Edgarse Kuldy v čase 63:26. Na druhý pokus se mu podařilo dorazit puk za záda přerovského strážce svatyně. Díky tomu Jihlavští na svém ledě udrželi i druhý bonusový bod.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Začal bych od konce, jsme rádi, že jsme vyhráli za dva body. Zase nám trochu zamrzly nohy, my dostaneme jeden gól, při kterém jsme ani neudělali žádnou velkou chybu, obránce špatně vyhodnotil situaci, skákavý puk si nepokryl nohou. Z první šance jsme dostali gól a následujících deset minut nám všechno skákalo, odskakovalo, zbavovali jsme se zbytečně puků. To je jediné, co mi na dnešku vadilo, nakonec se z toho kluci dokázali nějak oklepat. Konečně nám pomohla přesilovka a gól v prodloužení byl myslím zasloužený. Věřím, že si kluci uvědomí, že umí hrát hokej a jeden inkasovaný gól na začátku utkání nic neznamená.

Michal Mikeska (HC ZUBR Přerov): Chtěli jsme bodovat, což se nám povedlo. Věděli jsme, jak je Dukla silná v osobních soubojích, jak hraje doma nátlakově. Chystali jsme se na to a odolávali jsme, ale velmi slabě. Nakonec to bylo vidět i u rozhodujícího gólu, že nám souboje nešly a že máme na čem pracovat.



×
Dnes v 16:30 | Muži
HC Dukla Jihlava
HC Slavia Praha
×
Dnes v 16:00 | Junioři
BK Mladá Boleslav
HC Dukla Jihlava
×
Dnes v 17:15 | Dorost
HC Tábor
HC Dukla Jihlava