Pohled z pod masky Jihlava - Hradec 6:5

20.11.2002 / RTD

V minulém kole se, po svém návratu z úspěšného hostování v Třebíči, postavil do jihlavské branky gólman Jaroslav Suchan. Dnes si odbyl svou další premiéru, poprvé v letošní sezóně totiž nastoupil před domácím publikem. Zápas se mu povedl i přesto, že inkasoval 5 branek, v samotném závěru zápasu totiž svými fantastickými zákroky udržel Dukle jednogólové vítězství. Jak tedy zápas zhodnotil?
"Myslím si, že dnešní utkání muselo být hodně atraktivní, jelikož padlo 11 branek. To se divákům muselo líbit. Ve třetí třetině jsme vedli už 6:3 a vypadalo to, že v klidu dohrajeme zápas. Jenže jsme naopak dostali dvě rychlé branky, které utkání zdramatizovaly. Pomohl jsem tomu i trochu já, protože třeba pátý gól bych měl v klidu chytit, puk mi ale prošel mezi nohama. Tím pádem se to dostalo do takové fáze, že z toho bylo shakespearovské drama, se šťastným koncem pro nás. Díky bohu, tři body jsou na naší straně a jsme za ně rádi."
V samotném závěru zápasu mladý jihlavský gólman své mužstvo podržel, když zlikvidoval dvě tutovky soupeře. "V poslední minutě tam byl závar před brankou, někdo puk tečoval, jestli mě to lízlo ani nevím, ale padlo to za branku. Pět vteřin před koncem to měl hradecký hráč akorát nalitý, já jsem tam skočil, zaplať pánbůh mě to trefilo a vítězství bylo doma."