Protasenja jako Malkin ?????

23.08.2006 / Jiří Man

Již druhý týden s jihlavskými dorostenci netrénuje Anatolij Protasenja, hráč, který měl být jedním z hlavních tahounů ve snaze o postup do dorostenecké extraligy. Naposledy se v dresu Dukly představil minulé pondělí, kdy zde odehrál úvodní třetinu přípravného zápasu s Pardubicemi. Co se stalo nám vysvětlil trenér dorostu František Zeman.
Co nám řeknete k Toljovi Protasenjovi?
„Tolja je velká individualita. Bohužel nechápal, že hokej je kolektivní sport, že v dorostu už nemůže hrát sám na sebe, že musí dodržovat stanovenou taktiku, spolupracovat a tím pomoci týmu."

S Pardubicemi nedohrál utkání a potom už ho v Jihlavě nikdo neviděl?
„Po 1. části utkání s Pardubicemi jsem Tolju nechal odpočinout. Dal sice 2 branky, ale jeho hra byla opět velice individuální. Mezi 2 a 3 třetinou jsme si v kabině před celým mužstvem vyměnili názory, on ale mou kritiku zřejmě neunesl. Po zápase jsem zjistil, že si beze slova vysvětlení sbalil věci a kabinu opustil. V ten den večer mi pak ještě volal, sypal si popel na hlavu a žádal o schůzku příští den ráno. To jsem mu slíbil, nicméně on druhý den bez vysvětlení na schůzku nepřišel. Od té doby jsem s ním nemluvil."

Máte informace o tom kde je teď?
„Mám zprávy o tom, že je v současné době na zkoušce v Havířově. Přeji mu tímto hodně sportovních úspěchů."