Pohled z pod masky Jihlava - Písek 6:0

14.12.2002 / RTD

Ze dvou, z posledních tří domácích utkání, odcházela Dukla ze zápasu s nulou na straně obdržených branek. A v obou případech se z vychytaného shutoutu mohl radovat gólman Jaroslav Suchan. Nejprve se mu podařilo čisté konto udržet proti Senátorům ze Žďáru a dnes si na něm vylámali zuby střelci Písku. Jak tedy dnešní utkání jihlavský brankář viděl?
"Dnes to bylo vítězné utkání, skóre 6:0, takže si myslím, že se divákům muselo líbit. Zápas se lámal v přesilovkách, když jsme využili dvě v první třetině a ještě ve druhé třetině jsme upravili na 3:0 a poté 4:0, taky v početní výhodě. To nás hodně zvedlo, dostali jsme se do herní pohody a ten zápas v klidu dohráli. Oslabení, které jsme měli, jsme ubránili a soupeře jsme téměř k ničemu nepustili."
A jaký má pocit z vychytané nuly?
"Tři minuty před koncem jsem si říkal, že už je to asi pryč, že dostanu gól, protože jsem cítil puk někde mezi nohama, a už jsem si myslel, že je v bráně. Ale měl jsem při sobě štěstíčko, puk se zasekl někde mezi betonama. Takže ta nula tam je i díky tomu štěstíčku."