Jiří Režnar - blesk z čistého nebe! :c)

31.12.2002 / RTD (Silvestr 2002)

Příchod největších posil si Dukla, namísto letního šílenství, které panuje v ostatních klubech, nechává tradičně až do rozehrané sezóny. Do Jihlavy tak například přišel nejen současný kapitán Oldřich Bakus, který byl od tehdejšího vedení jakýmsi předčasným dárkem pod vánoční stromeček, ale v loňské sezóně i dvojice zkušených obránců František Musil - Aleš Tomášek. Čekalo se tedy, koho Dukla představí letos.
Lecos napověděl už přípravný zápas s Jindřichovým Hradcem, ve kterém nastoupil v útoku i asistent trenéra, Petr Vlk. Ale zatímco v jeho případě se o návratu k hráčské kariéře spekulovalo už od jeho příchodu na střídačku Dukly, jako blesk z čistého nebe přišla v posledním dni roku zpráva o tom, že k podobnému kroku se rozhodl i hlavní trenér Jiří Režnar. Jednatel Dukly ing. Ivan Padělek nám k celé věci řekl toto: "V dnešní době je neuvěřitelně složité sehnat nějakého kvalitního a zkušeného beka. Zkoušel jsem oslovit Fánu Musila, který pomohl Dukle v loňském playoff, ale omluvil se s tím, že i přesto, že by ho naše nabídka určitě lákala, má spoustu jiných povinností. A navíc by asi byla proti rodina... Nevyšel ani pokus o znovuzískání Aleše Tomáška, který se rozhodl raději pokračovat v roli asistenta trenéra ve Vítkovicích. A tak jsem moc rád, že přišel s nabídkou Jirka. To se už skutečně nedalo odmítnout."

Nová posila obranných řad nám k celé záležitosti řekla toto: "Už delší dobu jsem měl pocit, že naší obraně chybí nějaká skutečná osobnost. A když se Ivanovi nepovedlo přesvědčit Frantu Musila a při tréninku se nám navíc zranil Marián Morava, řekl jsem si, že to zkusím." Že k jeho rozhodnutí napomohl i úspěšný návrat Petra Vlka, který v zápase s Hradcem přihrával na branku Petru Kaňkovskému, není rozhodně pochyb. "Samozřejmě, že Petrův úspěšný návrat mé rozhodnutí ovlivnil. Řekl jsem si, že když to vyšlo jemu, určitě to zvládnu i já," dodává Režnar.

Pikantností celé záležitosti je i fakt, že první zápas za Duklu odehraje Režnar už tuto sobotu na ledě Opavy, tedy mužstva, které v minulosti vedl jako trenér. "To, že hraju první zápas v Opavě je sice zajímavé, ale nějak víc se tomu věnovat nebudu. Daleko důležitější bude, aby mi už tenhle zápas vyšel a kluci viděli, jak že se má skutečně bránit."

Budeme věřit, že nové posile se na ledě bude dařit minimálně stejně dobře, jako na střídačce, ze které z pozice hlavního trenéra dovedl Jihlavu k prozatímnímu třetímu místu první ligy.