Dorostenci se na soustředění snažili zastřelit svého kouče

09.06.2008 / Eva Streichsbierová

Dorostenci Dukly strávili uplynulý týden na soustředění mimo Jihlavu a dostali pořádně zabrat. V rekreačním středisku Trnávka u Želivi jim trenéři připravili nabitý program. Kromě klasického běhu, posilování a různých her došlo také na paintball. „To bylo takové zpestření, aby kluci přišli na jiné myšlenky,“ prozradil hlavní kouč extraligových dorostenců František Zeman.

Fotografie ze soustředění dorostu zde

Také jste se zapojil do „válečné“ akce?
Samozřejmě, už když jsme odjížděli, tak jsme řekli, že budeme všichni na jedné lodi. Takže jsme šli bojovat s klukama.

A byl jste úspěšný?
Aniž bych se chtěl nějak chlubit (usmívá se), tak náš tým sebral soupeři tři zástavy. Ale taky musím přiznat, že jsem byl zasažen.

Kterýpak hráč si dovolil trefit trenéra?
Byl to Jarda Šťastný a ještě se k tomu hrdě hlásil. Ale žádnou odvetnou akci na tréninku nechystám. (směje se)

Když se řekne Trnávka, tak se většině vybaví voda a kajak...
Jasně, taky jsme pro kluky vymysleli pár akcí ve vodě. Například přelézali klandr, soutěžili o nanuky. Na začátku jim to moc nešlo, ale ke konci už přešli bez spadnutí.

Do kajaku jste je nestrčili?
Ne, to ne. Žlab, kde se obvykle závody jedou, byl kousek vedle. My se jen koupali u mola.

Kolik kluků jste s sebou vezli?
Sedmadvacet, tři byli zranění a David Musil byl v Kanadě. Každopádně celou akci hodnotím hodně pozitivně. Poznali jsme, jak se kluci chovají i mimo stadion a tělocvičnu.

Nenastala situace, že by některý z kluků řekl, že už toho má plné zuby?
Je pravda, že dávky, které museli skousnout, byly opravdu obrovské, ale nikdo si nestěžoval. Trénovalo se třikrát denně a kluci na sobě nenechali únavu vůbec znát. Naopak se navzájem hecovali a táhli za jeden provaz.

Vzhledem k náročnému programu jste asi neměli problém zahnat kluky večer do postele...
(usmívá se) Ne, to ne, s večerkou opravdu nebyly žádné problémy. Navíc si všichni dobře uvědomovali, proč tam jsou. Chtěli jsme tým stmelit po všech stránkách, pro kluky to bylo zase něco jiného. A vesměs jsme měli jenom pozitivní ohlasy.