Kladno pod nadvládou jihlavských příznivců

07.03.2003 / Eva

Více než čtyři půl tisíce diváků sledovalo ve čtvrtek večer první finálové utkání mezi Kladnem a Duklou Jihlava. K výborné atmosféře úvodní finálové bitvy výrazně přispěli především jihlavští fanoušci. Už dlouho před začátkem souboje vyvolávali jméno svého oblíbeného klubu a vydatně Duklu podporovali i za nepříznivého stavu 0:3. Také díky nim se jihlavští hokejisté ve druhé polovině utkání zvedli a závěr prvního střetnutí ještě hodně zdramatizovali.
Narozdíl od svých příznivců, působila Dukla v úvodních dvaceti minutách hodně zakřiknutě, a do kabin odcházela s dvougólovým mankem. " Nezačali jsme vůbec dobře a ty dva góly jsme dostali po hloupých chybách," hodnotil nepovedenou první třetinu jihlavský útočník Tomáš Čachotský. V polovině zápasu prohrávali hokejisté z Vysočiny už 0:3 a zdálo se být rozhodnuto. Stejně jako ve čtvrtfinále s Pískem, však Dukla odmítla složit zbraně a bojovala do poslední chvíle. Sto sedm vteřin před vypršením normální hrací doby snížil Pavel Zdráhal svým druhým gólem v utkání na 3:2 a vykřesal pro Jihlavu ještě jiskřičku naděje. " První branku jsem vstřelil po akci celého útoku. Petr Kaňkovský si to tam s Říhou parádně dali a puk se pak dostal až ke mně. Nebylo těžké dát gól v podstatě do prázdné brány. Podruhé vystřelil Marián Morava od modré a já jsem jeho střelu před Orctem tečoval," popsal po utkání své dva střelecké úspěchy Pavel Zdráhal. "Samozřejmě mě ale ty dva góly netěší tak, jako kdybychom díky nim vyhráli." Dukla se za stavu 3:2 odhodlala půl minuty před koncem k power play, ale prohrála buly a Kysela pak střelou do opuštěné branky pečetil výhru Kladna na 4:2. " Škoda, ale power play už je vždycky vabank. Prostě to nevyšlo, " smutně konstatoval Zdráhal.
I přes prohru však našli jihlavští hráči na zápase také pozitivum. " Zjistili jsme, že se proti nim dá hrát a v pátek to určitě zkusíme otočit v náš prospěch. Musíme tady vyhrát," říkal po prvním zápase odhodlaně Tomáš Čachotský. "Každý tým je k poražení a mně to Kladno vůbec nepřipadalo jako nějaký extra mančaft."
Na jednom se shodli úplně všichni jihlavští hráči - FANOUŠCI DUKLY BYLI FANTASTIČTÍ. " Bylo je hrozně moc slyšet, chvílema dokonce překřičeli i celé kladenské publikum. Za všechny kluky bych jim chtěl moc poděkovat," rozplýval se Čachotský. Stejný názor měl například i autor dvou jihlavských branek Pavel Zdráhal: " Byli jsme překvapení, kolik jich sem přijelo, byli fantastičtí. Škoda jen, že jsme je nepotěšili výhrou." A pouze jedno slovo pro všechny jihlavské příznivce měl gólman Lukáš Sáblík: " Byli prostě výborní."