Junioři se po třech zápasech představí doma

04.12.2008 / Wally

Jihlavští junioři jsou i nadále na prvním místě prvoligové tabulky. Své postavení potvrdili i o minulém víkendu, kdy zvítězili jak na ledě Kroměříže, tak i ze Šternberka dovezli dva body. Nyní b pátek čeká na svěřence Aleše Tottera domácí zápas s Krnovem, hlavní sudí vhodí buly v 17:45. V neděli poté mladíci Dukly pocestují do Nového Jičína, kde utkání začne ve 13:30.

Krnov

Páté místo patří prozatím v prvoligové tabulce juniorům Krnova. Ti si za dvacet tři odehraných kol připsali na své konto dvacet šest bodů. Na svého pátečního soupeře tak ztrácí bodů třináct. Krnovští doposud nastříleli osmdesát jedna branek a inkasovali jich přesně o dvacet více.

Posledních šest utkání

Nový Jičín - Krnov            3:4      
Krnov - Frýdek-Místek         0:4	     
Prostějov - Krnov             4:2     
Krnov - Žďár nad Sázavou      5:2   
Orlová - Krnov               13:3         
Krnov - Kroměříž              5:2     

„Krnov má ve svém kádru celkem rychlé bruslaře a spoustu individualit. Na jejich ledě jsme odehráli asi nejkvalitnější zápas, co se herní kvality týká. Očekávám, že se v dobrém světle předvedou i u nás, ale doma jsme prozatím ztratili pouze dva body a na tom nechceme nic měnit," má jasno trenér Aleš Totter.

Nový Jičín

Juniorům Nového Jičína patří v prvoligové tabulce devátá příčka, na osmé místo které drží celek Frýdku ztrácí pouhé dva body. Na stáhnutí náskoku však Jičínským zbávají pouze tři kola. Mladíci Jičína během dvaceti tří kol nastříleli sedmdesát dva branek a inkasovali jen o čtyři více.

Posledních šest utkání

Nový Jičín - Krnov               3:4
Uherské Hradiště - Nový Jičín    3:7 
Nový Jičín - Přerov              0:0
Technika Brno - Nový Jičín       3:1
Nový Jičín - Havlíčkův Brod      2:10
Kometa Úvoz - Nový Jičín         4:3

„Podle následného losu by nás letos měla čekat poslední cesta ven. Nový Jičín je v tabulce devátý, takže bojuje o osmičku, tudíž bude hrát o vše a čeká nás velmi těžký zápas. My budeme rádi, když do zápasu postavíme tři lajny neb mámě nějaké zraněné a nemocné, ale i tak bychom rádi zvítězili," plánuje lodivod Totter.

Dukla Jihlava

Junioři Dukly mají i po třiadvaceti odehraných kolech nadále před svým pronásledovatelem z Havlíčkova Brodu pětibodový náskok. Jihlavští mladíci mají na svém kontě devatenáct výher a jednu remízu. Do soupeřových sítí se trefili již ve sto čtyřech případech, inkasovali padesát čtyři branek.

„Sice ty výsledky nejsou nijak přesvědčivé, ale zápasy jsme měli pod kontrolou. Před brankou soupeře jsme nebyli tolik důrazní a také proměňování šancí mohlo být vyšší. Měli jsme ale asi vyhrát výraznějším rozdílem a ne vždy rozhodovat až v poslední třetině," vrátil se kouč juniorů k minulému víkendu.

Kroměříž - Jihlava 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 29. Sedlář (Murín, Gazda), 35. Skyba - 15. Dvořák (Malec), 35. Zeman (M. Kuřítko), 52. Rosendorf (Zeman).
Sestava Jihlavy: Navrátil – Musil, Cirhan, Vacek, Randa, Posmyk, Rosendorf – Kotlík, Polcar, Vysloužil – Němec, Dvořák, Malec – J. Kuřítko, Zeman, M. Kuřítko.

Šternberk - Jihlava 2:4 (0:0, 0:2, 2:2)
Branky Jihlavy: 44. Koš, 57. Jurdič (Rozsypal) - 26. J. Kuřítko (M. Kuřítko, Jan Zelený), 31. D. Musil (M. Kuřítko, J. Kuřítko), 43. Dvořák (Kotlík, D. Musil), 54. M. Kuřítko (J. Kuřítko, Zeman).
Sestava Jihlavy: Jíra – Musil, Cirhan, Vacek, Randa, Zelený, Rosendorf – Kotlík, Polcar, Vysloužil – J. Kuřítko, Dvořák, Malec – Němec, Zeman, M. Kuřítko.