Jihlavští hokejisté se pokusí v Hradci Králové o reparát

15.12.2008 / Eva Streichsbierová

Podruhé během čtrnácti dnů cestují jihlavští hokejisté do Hradce Králové. Na led Východočechů se tentokrát vypraví v rámci třetího kola nadstavbové části první ligy. A motivaci mají pořádnou - oplatit domácím porážku 2:4 ze 3. prosince. Souboj šestého celku tabulky s osmým začne dnes v 18 hodin.

Začátkem měsíce prohrála Dukla hlavně kvůli tomu, že zabrala až v závěru utkání za nepříznivého stavu 0:3. Během pár minut se tehdy Hradci přiblížila na dostřel jednoho gólu, ale to bylo z její strany vše. Naopak domácí pak přidali v power play uklidňující čtvrtý gól.

„Je to poučení, že musíme zabrat hned v úvodu a ne až ve chvíli, kdy už je pozdě,“ hlásí hlavní trenér jihlavského týmu Bedřich Ščerban. „I když ten závěr byl z naší strany opravdu parádní,“ dodal.

Dukla má zatím v nadstavbové části soutěže padesátiprocentní úspěšnost. Ve středu vyhrála na ledě Kadaně 4:2, naopak v sobotu doma podlehla rivalovi z Havlíčkova Brodu 4:5. „Chceme tu porážku napravit a bodovat,“ prohlásil bezprostředně po porážce s Rebely útočník Jiří Man.

Jenomže také Východočeši touží po vítězství. Navíc se jim v posledních dvou kolech dařilo střelecky. Most doma rozstříleli 7:2 a v Havířově v sobotu slavili tříbodovou výhru 5:2.

Velký pozor si Jihlava bude muset dát především na trojici Jaroslav Roubík, Martin Koudelka, Jiří Kadlec, které patří v tabulce produktivity třetí až pátá pozice. Na čele se drží pro změnu jihlavské duo Oldřich Bakus, Daniel Hodek.