0:1
(0:0, 0:1, 0:0)

Tři body vystřelil Jihlavě na východě Čech David Dolníček

15.12.2008 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté uspěli na ledě Hradce Králové. V souboji s Východočechy tentokrát po celý zápas výborně bránili, a když už se nějaký puk dostal do blízkosti jihlavské brány, pokryl ho skvělý Milan Řehoř. Dukla vyhrála gólem Davida Dolníčka z poloviny utkání těsně 1:0 a do prvoligové tabulky si připsala cenné tři body.
15.12.2008 18:00, 1. liga ČR - 33. kolo

Hradec Králové

Luňák - Táborský, Karlíček, Burian, Hendrich, Zápotočný, Vojta, Pazdera, Sláma - Fořt, Roubík, Kadlec - Hruška, Koudelka, Volráb - Suchý, Filip, Nedorost - Luštinec, Ulehla, Jindřich
0

HC Dukla Jihlava

Řehoř – Ficenc, Martinka, Malena, Musil, Novák, Kašpar, Bílek – Říha, Bakus, Hodek – Man, Dolníček, Bezděk – Krupka, Hradecký, Suk – Rytnauer, Hanzal, Jonáš
1
Branky a nahrávky: 29. Dolníček (Bezděk). Rozhodčí: Souček - Štofa, Beneš. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1250. Střely na branku: 36:35. Průběh utkání: 0:1.

Průběh utkání

Začátkem prosince prohrála Dukla v Hradci Králové 2:4. A pondělní duel ukázal, že se z předchozího duelu poučila. „Ten zápas jsme měli ještě v živé paměti. Už tehdy jsme věděli, že pokud se nám podaří eliminovat jejich zbraně, tak máme šanci uspět. Povedlo se to až tentokrát a jsme moc spokojeni,“ radoval se asistent hlavního kouče jihlavského týmu Aleš Totter.

V první třetině gól nepadl. Oba soupeři se soustředili na defensivu a příliš mnoho šancí k vidění nebylo. „Kluci hráli zodpovědně, naprosto přesně plnili naše taktické pokyny,“ nešetřil chválou na adresu svých svěřenců trenér. „Navíc parádně chytal Milan Řehoř. Měl několik důležitých zákroků, kterými nás podržel,“ dodal.

Poprvé se měnilo skóre až téměř v polovině utkání, kdy se prosadil David Dolníček. Přesnou přihrávkou ho před hradeckou brankou našel Libor Bezděk a Jihlava vedla 1:0. „Byl to ten zápas, kdy je radost stát na střídačce. Kdy cítíte, že hráči mají na to, aby udrželi čisté konto,“ prozradil Totter.

Jenomže k výhře a udržení nuly na kontě bylo pořád ještě hodně daleko. Zvlášť, když Lukáš Krupka místo do prázdné brány mířil pouze do tyče. „Celá ta akce byla provedená dobře, chyběl jenom kousek,“ povzdechl si trenér. Horko pak bylo Dukle hlavně v závěrečném dějství, kdy dostali Východočeši možnost hrát více než minutovou přesilovku pět na tři. Hosté z Vysočiny ale těžkou chvíli zvládli.

A protože brankář Milan Řehoř zůstal neprůstřelný i při power play domácích, mohla Jihlava slavit. „Milan už podobný výsledek potřeboval. A vlastně celé mužstvo. Dneska nebylo v týmu slabého hráče, všichni podali velmi dobrý výkon,“ pokračoval ve chválení Totter. „Cením si toho, že se kluci dokázali přenést přes další porážku s Brodem. Nebylo to jednoduché, ale oni ji napravili.“

Právě s havlíčkobrodskými Rebely si Jihlava znovu vyměnila místo v prvoligové tabulce. Její regionální soupeř totiž doma nestačil na Chrudim (2:5). Po 33. odehraných kolech tak patří Dukle sedmá příčka s tříbodovou ztrátou na šestý Hradec Králové a s jednobodovým náskokem před osmým Havlíčkovým Brodem.