Prostě jsem jenom vystřelil, usmíval se útočník Balán

18.12.2008 / Eva Streichsbierová

Podruhé za sebou prohrála Dukla na domácím ledě divokým výsledkem 4:5. Tentokrát ale až po samostatných nájezdech. Ve středečním zápase 34. kola vydřela bod v souboji s hvězdami nabitým Chomutovem. „Myslím, že za něj můžeme být rádi,“ prohlásil chvíli po utkání útočník Stanislav Balán.

Dvaadvacetiletý odchovanec zlínského hokeje má v těchto dnech pořádně nabitý program. Extraligu střídá s výpomocí v prvoligové Jihlavě. „Únava je samozřejmě znát. Měl jsem jet s klukama i v pondělí do Hradce, ale nakonec mi trenéři řekli, ať si odpočinu a dorazím až na Chomutov,“ přiznal dravý forvard.

A odpočinek Balánovi evidentně prospěl, právě on se totiž stal jednou z klíčových postav dramatického duelu. V čase 57.09 nasměroval puk do levého horního rohu Lundellovy branky a srovnal stav na 4:4. Jeho trefa byla o to cennější, že přišla ve vlastním oslabení.

„S Tomášem Hradeckým jsme si narazili puk a já zkusil přes beka vystřelit. Ani jsem nevěděl, kam letí. Prostě jsem jenom vystřelil,“ usmíval se autor vyrovnávacího gólu. „Měl jsem štěstí. A myslím, že hodně velké,“ dodal.

Naopak na zápas s Chomutovem nebude zrovna v nejlepším vzpomínat brankář Dukly Milan Řehoř, který v prostřední části dostal gól téměř z půlky kluziště. „Puk mi tam skočil, led byl ve druhé třetině docela špatný. Ale to se někdy stane,“ krčil rameny čtyřiadvacetiletý rodák ze Žďáru nad Sázavou.

Na dlouhé rozebírání nešťastného okamžiku nebylo moc času. Hra pokračovala a ani stav 1:3 nebyl beznadějný. „Hodil jsem to hned za hlavu. Každý někdy udělá chybu, a takových gólů ještě v životě dostanu,“ nenechal se rozhodit Řehoř.

Navíc spoluhráči dokázali jeho minelu napravit. „Tentokrát tým podržel gólmana. Kluci to Milanovi vrátili za to, jak nás celou sezonu drží,“ zastal se svého svěřence hlavní kouč jihlavského A-týmu Bedřich Ščerban. I když za další desetiminutový trest možná nakonec týmové jedničce přeci jen pár kritických slov pověděl.

Osobním trestem ocenil hlavní sudí Zubzanda brankářovu výřečnost v závěru normální hrací doby. Celkem už má jihlavský gólman letos na kontě 44 trestných minut, což je suverénně nejvíc ze všech brankářů první ligy! „Když už nevedu v počtu vychytaných nul, tak aspoň v tomhle,“ vtipkoval Řehoř.

V tabulce zůstala Jihlava po porážce 4:5 po samostatných nájezdech na sedmém místě. Od šestého Hradce Králové ji dělí dva body a stejný počet bodů na ni ztrácí osmý Havlíčkův Brod.