4:5sn
(1:1, 1:2, 2:1 - 0:0 - 0:1)

Nájezdy rozhodly o výhře Chomutova

17.12.2008 / Pavel Zeman

Středeční podvečer přinesl na Horácký zimní stadion vyrovnanané utkání, v němž se o body bojovalo do posledních vteřin. Domácí se nevzdávali ani za stavu 1:3 a po zarputilém útočném snažení se nakonec dočkali vyrovnání z hole Pavla Suka. Radost jim však zkazila kontroverzní početní nevýhoda, v níž se prosadil Václav Eiselt a vrátil hostům vedení. Nezdolní domácí ale vyrovnali ve vlastním oslabení zásluhou zlínské posily Stanislava Balána a utkání dospělo až k samostatným nájezdům. V nich se ale zásluhou Miroslava Hlinky radoval nakonec přece jen Chomutov.
17.12.2008 17:30, 1. liga ČR - 34. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Malena, Musil, Kašpar, Novák, Ficenc, Martinka, Bílek - Man, Dolníček, Bezděk - Krupka, Hradecký, Suk - Balán, Bakus, Hodek - Říha, Hanzal, Rytnauer
4

Piráti Chomutov

Lundell - Bombic, Ťupa, Pulpán, Toivonen, Všetečka, Nikolov, Trefný, Révai - Eiselt, Skořepa, Jeslínek - Mikšovic, Hlinka, Jíra - Míka, Domin, Tauš - Malát, Chlouba, Fábry
5
Branky a nahrávky: 20. Rytnauer (Bakus, Hodek), 39. Hanzal (Rytnauer, Musil), 45. Suk (Hradecký, Man), 58. Balán (Hradecký) - 15. Hlinka (Toivonen, Mikšovic), 21. Hlinka (Jíra, Mikšovic), 28. Bombic (Fábry), 52. Eiselt (Skořepa, Jeslínek), rozhodující nájezd Hlinka. Rozhodčí: Zubzanda - Jílek, Jindra. Vyloučení: 6:6, navíc Řehoř (JIH) 10. min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 1301. Střely na branku: 43:47. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5.

Průběh utkání

Pohledný hokej nabídlo utkání mezi čtvrtým Chomutovem a sedmou Jihlavou. Domácí nabuzeni výhrou z ledu Hradce Králové chtěli porazit dalšího tabulkově lépe postaveného soupeře. S bilancí sedmi výher z posledních osmi zápasů přijeli na Vysočinu v roli jasného favorita modrobílí hokejisté ze Severu Čech..

Po rychlé akci na jeden dotek ve středním pásmu přebrusil statického a nedůrazného Musila Miroslav Hlinka a střelou k levé tyči se chomutovský kapitán konečně v této sezóně prosadil střelecky - 0:1.

Přesně 11 vteřin před první přestávkou vyhrál Oldřich Bakus vhazování přesně na za sebou stojícího Ladislava Rytnauera, který se nerozpakoval a střelou tahem prostřelil kolem vyrážečky Lundella - 1:1.

Zatímco domácím patřil závěr první třetiny, hosté ovládli nástup do druhé. Domácí obránci nechali před Řehořem trestuhodně volného Hlinku, čehož se všimnul Petr Jíra, adresoval mu přesný pas a opora Chomutova zakončila přesně k levé tyčce - 1:2. Na 3:1 zvýšil ve 28. minutě střelou ze středního pásma Bombic.

Jak se chýlil závěr prostřední části, zvýšili domácí aktivitu a odměnou jim byla kontaktní branka. Jiří Hanzal sotva přejel modrou čáru, natáhl a jeho střela se zastavila až o síťku za Lundellovými zády - 2:3.

Třetí třetina nabídla strhující podívanou, která musela diváky bavit. ve 45. minutě vyrovnal Pavel Suk na 3:3, ale jihlavskými fanoušky proklínaný Václav Eiselt dokázal vrátit vedení hostům. S tím se nedokázala smířit zlínská posila Stanislav Balán a ve vlastním oslabení, dvě minuty před koncem, vyrovnala svižným příklepem na 4:4.

Elektrizující prodloužení, ve kterém mohl rozhodnout Toivonen nebo na druhé straně Martinka, branku nepřineslo, a tak museli rozhodnout až samostatná střílení. V nich byli úspěšnější hosté a zásluhou Miroslava Hlinky si odváží z Jihlavy vítězství 5:4.

Ohlasy trenérů

Martin Pešout (trenér Chomutova): „Výbornej zápas z obou stran. To se muselo divákům líbit a taky to po zápase ocenili. Já jsem rád, že odvážíme dva body, protože ten zápas byl pro nás takovej rozporuplnej. Mohli 6:2 vyhrát, stejnětak jako 4:5 prohrát. Dostali jsme gól těšně před koncem první i druhé třetiny a pak ještě v závěru zápasu, kdy jsme při vlastní přesilovce měli vítězství naopak potvrdit. Za stavu 4:3 nedal tuším Mikšovic do prázdné branky, a to rozhodlo. Klobouk dolů za to, co kluci z Jihlavy v závěru dokázali, protože není jednoduché vyrovnat proti nám ten výsledek. Oni to dokázali dokonce v oslabení.“
Bedřich Ščerban (trenér Jihlavy): „Souhlasím s tím, že to byl výborný zápas. Z hlediska herního projevu mužstva můžou být diváci maximálně spokojení. Mrzí nás, že jsme nezískali ještě jeden bod navíc, ael respektujeme to, že Chomutov je velice silné mužstvo. Dokázali jsme se za stavu 1:3 zpět do zápasu, takže jsem maximálně spokojen. Nastoupili jsme s 6 klukama juniorského věku a tihleti kluci ukazují, že v nich je budoucnost. Chtěl bych vyzvednout i to, že mužstvo podrželo gólmana. I přes nešťastný gól, jsme se vrátili do zápasu.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie