Hanzal na plese zpíval, Říha vyhrál permanentku

26.01.2009 / Redakce

Hvězdou druhého reprezentačního plesu Dukly Jihlava byl jednoznačně útočník Jiří Hanzal. Rodák z jižních Čech se na něm představil v roli zpěváka. Hokejku na chvíli vyměnil za kytaru a návštěvníky plesu si podmanil písničkami "Severní vítr" a "Černý muž pod bičem otrokáře žil".

Foto: Jihlavské listy

„Byl opravdu fantastický. Na to, že hrál bez jakékoliv zkoušky s kapelou, tak to bylo opravdu skvělé,“ chválil mladého jihlavského útočníka moderátor plesu Petr Palovčík. A uznání si Hanzal vysloužil také od šéfa klubu Bedřicha Ščerbana. „Opravdu klobouk dolu, bylo to parádní,“ uznale pokyvoval hlavou.

Společenské akce se zúčastnil kompletní A-tým, který dorazil do sálu Dělnického domu krátce po skončení úspěšného derby s Třebíčí. Dukla v něm vyhrála 3:2 a pojistila si sedmou příčku v prvoligové tabulce. I díky tomu mohli hokejisté o něco protáhnout večerku. „Je potřeba pročistit hlavu,“ usmíval se brankář Milan Řehoř.

Velký úspěch měla i tombola. Auto jednatele klubu Bedřicha Ščerbana na víkend vyhrála servírka Daniela z restaurace v Dělnickém domě. Zkrátka ale nepřišli ani samotní hokejisté. Útočník Vladimír Říha si například domů odnášel permanentku na příští sezonu. „Už mě zase mají podchyceného,“ smál se výherce.

Šťastná čísla držel v rukou také jeden z trenérů Roman Mejzlík, který si postupně došel pro dres kapitána týmu Oldřicha Bakuse a hokejku gólmana Milana Řehoře.

Majitelem obrazu s hokejovou tématikou, který speciálně pro ples Dukly namaloval student AVU Jakub Janovský, se stal finanční konzultant Marek Simbartl z firmy AWD. Ten ho vydražil za rovných 10 tisíc korun.

Celý výtěžek z plesu bude věnován na rozvoj mládeže HC Dukla Jihlava. Více fotografií na www.jihlavské-listy.cz.