Dukla vstřelila v Praze dva góly a domů si vezla remízu

17.03.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté se v Praze rozešli s reprezentačním týmem hráčů do 18 let nerozhodně 2:2. Góly Dukly zařídili Dan Kotlík a Juraj Minčák. V brance jihlavského týmu odchytal celé utkání Vratislav Vajner. „A podal velmi dobrý výkon. Na tom úzkém kluzišti to přitom neměl vůbec jednoduché,“ pochválil svého svěřence asistent hlavního kouče Roman Mejzlík.

Reprezentace „18“ – Dukla Jihlava 2:2 (1:1, 1:1, 0:0)
Branky Jihlavy: Juraj Minčák, Dan Kotlík

Sestava Jihlavy: Vajner – Novák, Takáč, Kašpar, Šidlík, Posmyk, Zelený, Dohnal, Havlík (oba reprezentace „18“) – Hrbatý, Minčák, Man – Kotlík, Pometlo, Dvořák – Malec, Polcar, M. Kuřítko – Jonák (reprezentace „18“), Zeman, Chlouba (reprezentace „18“)

Dukla odcestovala do Prahy s mužstvem, které tvořili převážně junioři. Z A-týmu dostali šanci ukázat se pouze brankář Vajner, obránci Novák s Kašparem a útočníci Hrbatý s Manem. „Také jsme potřebovali vidět, jak si povedou v zápase oba Slováci, které zkoušíme. Tedy Minčák s Tkáčem,“ prozradil Augustův asistent.

A oba zmiňovaní hokejisté zatím první zkoušku relativně zvládli, stejně jako zbytek týmu. „Všichni kluci zahráli velmi slušně. I trenéři reprezentační osmnáctky si pochvalovali kvalitu tohohle zápasu,“ prozradil Mejzlík.

Za týden pocestují jihlavští hokejisté do Prahy znovu. 24. března se postaví stejnému soupeři, a navíc opět na stejném stadionu.