Jihlava vyráží do Krkonoš vylepšit dosavadní bilanci

29.09.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté před sebou mají tři zápasy, v nichž se představí na ledě soupeře. Tím prvním bude v nacházejícím 6. kole Vrchlabí. Tedy tým, který z dlouhodobého hlediska Dukle příliš nesvědčí. „To je pravda, ale vždycky jsou to velmi dobré zápasy. Věříme, že tentokrát se štěstí konečně otočí k nám,“ nechal se slyšet jeden z trenérů jihlavského A-týmu Roman Mejzlík. Zápas začne ve středu v 18 hodin.

V rámci první ligy na sebe oba soupeři narazí už podesáté, přičemž výrazně lepší bilanci vzájemných duelů má Vrchlabí. To se radovalo z vítězství v šesti případech, Jihlava pouze ve třech. Na ledě týmu z Krkonoš se představila pětkrát a čtyřikrát odcházela poražená. „Víme, že nás nečeká nic jednoduchého. Přesto doufáme, že si odvezeme tři body,“ prohlásil asistent hlavního kouče Dukly.

Jeho optimismus podporuje výsledek z nedávného pohárového souboje, v němž Jihlava vyhrála v srpnu na Horáckém zimním stadionu 2:0. „I když právě zápas Tipsport cupu jasně ukázal, že nás nečeká nic jednoduchého. Vrchlabí má velmi kvalitní mužstvo. Rozhodovat podle mě budou maličkosti, sebemenší chyba,“ přesvědčoval Mejzlík.

Dukla půjde do zápasu s posíleným sebevědomím po sobotní výhře 4:2 v domácím souboji s Havířovem. „Vždycky je po vítězství lepší nálada. Ale zůstáváme na zemi, protože moc dobře víme, že předchozí dva zápasy se nám vůbec nepovedly,“ nepřeceňoval sobotní výsledek Augustův asistent. „Nicméně je fakt, že psychicky nám výhra pomohla, takže nezbývá nic jiného, než to teď ve Vrchlabí potvrdit,“ dodal.

Do jihlavské branky se ve středečním 6. soutěžním kole znovu postaví teprve dvacetiletý odchovanec karlovarského hokeje Marek Benda, který měl lví podíl na předchozím úspěchu s havířovskými Pantery. „Ano, Marek bude chytat. V sobotu předvedl parádní výkon, tudíž nemáme důvod cokoliv měnit,“ uvedl na adresu mladého gólmana Mejzlík.

Zdravotně by měli být všichni jihlavští hokejisté v pořádku. Tedy až na dlouhodobě nemocného útočníka Jaroslava Mareše a zraněného obránce Petra Nováka. I když v sobotu nedohráli utkání také Jonáš Fiedler a Juraj Minčák. „Oba jsme nechali sedět, protože jsme nebyli spokojeni s jejich výkony,“ prozradil trenér. „Hráči prostě mají svoje úkoly, a pokud je neplní, nebo se aspoň nesnaží je plnit, tak je potřeba dát šanci ostatním,“ doplnil.

Vrchlabí zatím v letošním soutěžním ročníku posbíralo devět bodů, tedy úplně stejně jako Dukla. Jeho skóre je ovšem podstatně horší, zejména co do počtu vstřelených gólů. Těch má tým z Krkonoš na kontě 11, zatímco Jihlava už 22! Nejproduktivnějším vrchlabským hráčem je momentálně zkušený Jan Čaloun, který si ve čtyřech zápasech připsal čtyři body za tři góly a jednu asistenci. Na straně Dukly se může Oldřich Bakus po pěti zápasech chlubit vizitkou čtyř přesných zásahů a pěti přihrávek.

Zápasy 6. kola

Benátky nad Jizerou – Kadaň 17.30
Havířov – Havlíčkův Brod 17.30
Ústí nad Labem – Hradec Králové 18.00
Šumperk – Třebíč 18.00
Vrchlabí – Jihlava 18.00
Beroun – Chomutov 18.00
Olomouc – Znojmo 18.00
Tábor – Chrudim 18.00