Minčák odchází z Dukly, vrací se zpátky na Slovensko

02.11.2009 / Eva Streichsbierová

Útočník Juraj Minčák opouští Duklu Jihlava. Pětadvacetiletý hokejista míří zpátky na Slovensko do Michalovců, odkud v létě na Vysočinu přišel. „Dohodli jsme se na rozvázání smlouvy k 31. říjnu,“ prozradil sportovní manažer jihlavského klubu Patrik Augusta. „Juraj začal výborně, ale postupně se propadal sestavou. Myslím, že on sám cítil, že to není ono,“ dodal.

Minčák odchází s bilancí patnácti zápasů, v nichž si na konto připsal 4 kanadské body za 3 góly a 1 přihrávku. „Na cizince musíme mít větší nároky a on po tom povedeném začátku svoji výkonnost nepotvrzoval,“ vysvětlil šéf sportovní sekce Dukly. „Jinak mu ale samozřejmě přejeme hodně štěstí a úspěchů do další kariéry,“ přidal přání.

Naposledy nastoupil Minčák v jihlavském dresu v sobotním derby v Třebíči. „Rozhodl jsem se vrátit domů, víc bych se k tomu nechtěl vyjadřovat,“ prohlásil slovenský hokejista. Nakonec ovšem přeci jen doplnil. „Přemýšlel jsme o tom už delší dobu. Pořád jsem tomu dával čas, jenomže se nic nedělo, nijak jsem se nezlepšoval. Potřebuju změnu, proto odcházím.“