Pohled z pod masky Chomutov - Jihlava 4:0

16.10.2003 / Eva

Ani Dukle Jihlava se nepodařilo zastavit rozjetý chomutovský vlak a Severočeši tak dál pokračují ve své vítězné cestě. Proti svým bývalým spoluhráčům neuspěl ani brankář Lukáš Hronek, který Duklu ve středu sice několikrát podržel, přesto byl v polovině zápasu střídán. Už ve druhém utkání za sebou se tak v jihlavské brance objevili oba gólmani.
V první třetině udržel slávistický brankář Lukáš Hronek čisté konto. Ve druhé pak ale inkasoval v rozmezí šesti minut hned tři góly a přestože ani na jednom nenesl vinu, rozhodli se ho trenéři vystřídat. „Každý gól se dá chytit a naopak každá střela se dá pustit. To je těžké říct. Prostě byla smůla, že jsme ty góly dostali tak rychle za sebou,“ krčil bezmocně rameny mladý gólman, který právě v Chomutově loni několik zápasů odchytal. „ Zvýšenou motivaci jsem neměl. Byl to pro mě zápas jako každý jiný. Takhle to v hokeji chodí, dnes chytáš tady a zítra tam. Dávat si pozor na někoho speciálně nemělo smysl. Chomutov teď hraje dobře jako celek a znalost několika jednotlivců vám v takovém případě vůbec nepomůže.“
Za stavu 3:0 pro Severočechy se pak do branky postavil Jaroslav Suchan. „ Poslali mě tam trenéři. Za stavu 3:0 už není co ztratit. Dalo se tak leda z nějakého brejku snížit a zkusit výsledek ještě otočit. Bohužel se nám to nepodařilo, hra se začala kouskovat, přišly nějaké vyloučení a navíc Chomutov zahrál velmi dobře takticky. Potvrdil, že mu to momentálně lepí a vyhrál zaslouženě,“ uznal kvalitu soupeře ve středu náhradní jihlavský brankář Jaroslav Suchan.