Prodloužení se Dukle nehodilo, chvátala totiž domů

10.11.2003 / Eva

Dukla Jihlava sehrála o víkendu další dramatický zápas se šťastným koncem. Na ledě Prostějova se o vítězství 2:1 strachovala až do poslední vteřiny, nicméně hubený jednogólový náskok nakonec udržela a hned dvakrát si zhluboka oddechla. Do tabulky si připsala tři cenné body a zároveň se vyhnula prodloužení, které by oddálilo její odjezd z Hané...

Jihlavští hokejisté totiž tentokrát chvátali domů víc než kdy jindy. Na Horáckém zimním stadionu se v době kdy Dukla bojovala v Prostějově o prvoligové body, chystala k vystoupení skupina, jejíž písničky se z kabiny jihlavského celku pravidelně linou před každým utkáním. „ Kabát je výborná muzika před zápasem. Vždycky nás nabudí,“ prozrazuje jméno hudebního favorita brankář Jaroslav Suchan.
Zatímco jindy vítá Duklu po návratu ztichlý hokejový stánek, druhou listopadovou sobotu tomu bylo právě naopak. Za doprovodu „Pohody“ vybalili jihlavští hráči z autobusu v mžiku své hokejové nádobíčko a pak už se vrhli do útrob našlapaného stadionu. „V kabině si poslechneme pár písniček a pak hned půjdeme domů odpočívat,“ dušoval se sice gólman Dukly, potom ale v davu ostatních příznivců skupiny Kabát vydržel na koncertě až do úplného konce.

Nad malinko protaženou večerkou však tentokrát trenéři určitě přivřeli oči. Jejich svěřenci si totiž na Hané vedli velmi dobře. „ Dnes jsem spokojen, kluci hráli přesně to co jsme si řekli. Tedy, že budeme vycházet ze zajištěné obrany, nebudeme se nikam tlačit pokud bude mít soupeř zpracovaný puk a pokusíme se těžit z rychlých protiútoků,“ pochvaloval si výkon svých svěřenců kouč Petr Vlk, který prý měl před zápasem trochu obavy z brankáře Maláče. „Pavel nás požádal, jestli by u nás nemohl trénovat. Samozřejmě jsme mu vyhověli a on s námi byl na ledě až do středy . Říkali jsme si - hlavně aby nás nevyčapal. Nakonec jsme mu sice dva góly dali, ale určitě je to kvalitní gólman, který se bude v průběhu sezóny ještě zlepšovat.“ Chválou na Maláčovu adresu však nešetřil ani trenér hanáckého mužstva Petr Zachar. „Chytal v Prostějově dvě sezóny a odchytal je výborně. Doufali jsme, že jeho návrat klukům zvedne sebevědomí. Podle mě dnes rozhodně nezklamal. Několikrát nás podržel a byl určitě oporou týmu. Jenomže pokud sami dáme doma jenom jeden gól, tak nemůžeme chtít vyhrát.“

Prostějovského brankáře překonal nejprve v 11. minutě Ladislav Rytnauer a podruhé pak Maláč kapituloval ve 32. minutě po střele Zbyňka Skleničky. „Podle mě to byl hodně šťastnej gól. Jirka Ševčík vypálil kousek za modrou, puk se pak odrazil ke mně a protože tam zrovna v tu chvíli nestál žádný hráč, který by mi zabránil ve střelbě, tak jsem vypálil. No a padlo to tam,“ popsal svou vítěznou trefu urostlý forvard. Pro jednadvacetiletého hokejistu tedy měla tentokrát cesta na Hanou mnohem příjemnější příchuť než ta v letním přípravném období. Po zápase Tipsport cupu se totiž právě na jeho hlavu snesla vlna nevole za zákrok na domácího útočníka Dušana Bařicu. Přestože podle vyjádření rozhodčích nešlo v žádném případě o faul, byl tehdy Sklenička zasypán nelichotivými výrazy. „Žádný divný pocit jsem teď před zápasem neměl. Podle mě už je to pryč. Chtěl jsem hrát co nejlíp a chtěl jsem abychom vyhráli. To se povedlo, takže jsem spokojený,“ prohlásil po utkání střelec rozhodujícího gólu.

Nakonec ale ne všechno vyšlo v sobotu večer Jihlavě podle plánu. Zranění Tomáše Čachotského v něm totiž zcela určitě nefigurovalo. Ve 48. minutě se jeden z domácích hokejistů poněkud ostřeji opřel o mladého jihlavského útočníka a ten střet s ním odnesl pořádným „koňarem“. Už podruhé v sezóně se tak hráč, který obléká červenožlutý dres s dvacítkou na zádech, potýká s nepříjemným zraněním.