V Rondu řádila silná trojka

25.11.2003 / Eva

Dukla Jihlava má za sebou už tři souboje z týdenní čtyř zápasové porce. V prvním si na své konto připsala vítězství 2:0, ve druhém porážku 1:3 a v pondělní předehrávce 22. kola se v brněnské hale Rondo vrátila k výsledku s nulou. Zápas, který skončil výhrou Jihlavy 3:0, měl hned tři hrdiny, přičemž každý z nich má v Dukle jiný úkol. V brance stál bezchybný Jaroslav Suchan, v obraně zářil Marián Morava a v útoku potvrdil své kvality Petr Kaňkovský

Dukla se sice před začátkem zápasu dušovala, že v Brně začne mnohem lépe než o dva dny dříve v Opavě, v úvodních minutách však nebyl rozdíl mezi oběma souboji příliš patrný. „ První třetina byla z naší strany taková všelijaká. Brno hrálo velice dobře a dostávalo se často do šancí. My jsme však odolali a od toho se pak odvíjel i zbytek zápasu,“ přiznal potíže v úvodní dvacetiminutovce jeden z jihlavských obránců Marián Morava. Právě on nakonec nasměroval Duklu k lepšímu výkonu. Na začátku 18. minuty vstřelil gól a Jihlava, přestože byla horší, odcházela do kabin s vedením 1:0. „ Kani pro mě vyhrál buly, já jsem pak viděl, že proti mně vyjel jeden z domácích hráčů a protože jsem ho nechtěl trefit, tak jsem ho obstřelil. No a padlo to tam.“

Druhou gólovou navštívenku poslal sedmadvacetiletý bek brněnskému brankáři Smolkovi ve 23. minutě a znovu při tom těžil ze spolupráce s Petrem Kaňkovským. „ Bylo to zase při přesilovce. Sehráli jsme jí výborně. Brno bylo úplně rozhozené a Kani mi to dával vlastně ve chvíli, kdy přede mnou byla odkrytá brána,“ popsal svou druhou gólovou trefu Marián Morava.
Už o minutu a půl později udeřilo potřetí. Nejproduktivnější jihlavský hráč, Petr Kaňkovský, se tentokrát proměnil ve střelce a Dukla vedla nad Kometou 3:0.

Tím byl střelecký účet zápasu vyčerpán. Víc branek už poloprázdná brněnská hala neviděla. Přitom mnohdy k nim chyběl opravdový kousek. Například v 50. minutě sahal Marián Morava po hattricku, do cesty se však jeho střele postavila tyč. „ Když už ta šance byla, tak to tam taky mělo padnout,“ zlobil se naoko nejúspěšnější střelec večera. Nakonec byl ovšem spokojen i se dvěma góly stejně jako celá Dukla a její fanoušci. Těch přijelo do Brna kolem padesáti a rozhodně se se svými hlasivkami neztratili. „Tady moc lidí na hokej nechodí, naši fanoušci byli tudíž hodně slyšet a nám se určitě hrálo líp. Patří jim za to velký dík,“ pochvaloval si Morava podporu jihlavských příznivců.

Spokojen byl zcela určitě i brankář Jaroslav Suchan. V zápase totiž zlikvidoval všech dvacet pokusů Jihomoravanů a na své konto si připsal vůbec první letošní vychytanou nulu. „Kluci dnes hráli perfektně od zadu, plnili taktické pokyny a v oslabení výborně pokrývali soupeřovy signály. Na dnešní nule mají velkou zásluhu. Bez nich by jí určitě nevychytal,“ bránil se přílišné chvále jihlavský gólman.