Zadražil se Šidlíkem míří s omnáctkou do Švýcarska

13.12.2010 / Zdeněk Drla

Na vánoční turnaj ve Švýcarském Zuchwillu vyráží česká reprezentační osmanáctka. A spolu s ní dvě opory zadních řad - obránci Dukly Jihlava Petr Šidlík a Vojtěch Zadražil.
Na turnaji se osmnáctka postupně utká s domácím výběrem, Němci, Slováky a Finy. Turnaj slouží jako další z prověrek před mistrovstvím světa osmáctiletých, které proběhne v dubnu příštího roku v Německu. „Jestli se na mistrovství světa máme prát o medaile, velí nám povinnost ve Švýcarsku vyhrát. Němce, Slováky a Švýcary bychom měli porážet, s Finy to bude určitě náročný souboj. V Zuchwillu nebudou nejlepší světové týmy, ale pro nás to je další důležitý test," uvedl pro server hokej.cz trenér reprezentačního výběru Jiří Šolc mladší.

Nominace na vánoční turnaj se mnoho neliší od soupisky hráčů, se kterými trenér Šolc odcestoval v listopadu k sérii zápasů do Detroitu. Tam se utkali s místními výběry starších hráčů.

Výběr osmnáctiletých hokejistů se před cestou do Švýcarska setká 21. a 22. prosince na krátkém soustředění ve Slaném. „Na programu máme celkem čtyři tréninky. Co bude jejich náplní? Chceme se zaměřit na rychlý přechod do útoku po získání kotouče, na agresivní obranu, forčekování. Na prvky, které vyžaduje moderní hokej," naznačil pro hokejový server trenér Šolc.

V rerepzentaci do 18 let už mají jihlavští hráči něco odehráno. Petr šidlík absolvoval srpnový Memoriál Ivana Hlinky v Břeclavi. Spolu s Vojtěchem Zadražil pak absolvovali úspěšnou misi za oceán letos v listopadu.

Nominace na turnaj ve Švýcarsku (25. - 30. prosince 2010, Zuchwill):

Brankáři:
Patrik Bartošák (Vítkovice), Jaroslav Pavelka (Hradec Králové), na soustředění ve Slaném Jiří Sýkora (Kladno).
Obránci:
Petr Šidlík, Vojtěch Zadražil (oba Jihlava), Štěpán Jeník (Slavia Praha), Tomáš Kvapil (Lulea, Švédsko), Lukáš Kříž (Č. Budějovice), Ondřej Starý (Pardubice), Jakub Slavík (Plzeň).
Útočníci:
Michal Švihálek, Tomáš Rousek, Lukáš Sedlák (všichni Č. Budějovice), Tomáš Hertl (Slavia Praha), Matěj Beran (Lulea, Švédsko), Radek Faksa (Třinec), Tomáš Hyka, Jakub Frolík (oba Ml. Boleslav), Petr Koblasa (K. Vary), Jakub Matai, Jakub Šrámek (oba Litvínov), Ondřej Hampl (Sparta Praha), Jakub Faschingbauer (Plzeň).
Náhradníci:
Antonín Růžička (Slavia Praha), Michael Janota (Zlín), Michal Gutwald (Kladno), Václav Tomek (Slavia Praha), David Březina (Pardubice), Zdeněk Doležal (Sparta Praha).

Trenéři: Jiří Šolc a Martin Hosták

Realizační tým:
Generální manažer: Martin Hosták
Trenér brankářů: Marcel Kučera
Lékař: MUDr. Tomáš Madrý
Hospodář: František Ptáček