Posily Dukly si zahrály za Vítkovice proti Jihlavě

14.12.2010 / Zdeněk Drla

Poněkud kuriozní obrázek byl k vidění před pondělním zápasem juniorské extraligy mezi Jihlavou a Vítkovicemi. Z kabiny A-týmu Dukly Jihlava vychází pětice hokejistů. Tři ve žlutých dresech, dva v modrých - vítkovických. Proti Jihlavě se totiž v tomto utkání postavili čerstvé jihlavské posily Lukáš Kucsera a Roman Maliník, kteří formou střídavého startu vypomáhají „velké" Dukle, jsou však stále hráči Vítkovic a nastupují tak za jejich juniorský tým. „Bylo to celkem zvláštní. Ale nechtěly se nám přenášet věci do kabiny hostů," vysvětluje s úsměvem devatenáctiletý útočník Lukáš Kucsera. „Upřímně, nic podobného jsem ještě nezažil," říká jihlavský útočník Adam Zeman. „Já nic takového také nepamatuji," přitakává Anatolij Protasenja.
V pondělním duelu juniorských týmů Jihlavy a Vítkovic se z vítězství 5:2 radovali hosté. Roman Maliník zaznamenal jeden gól a jednu asistenci, stejně jako jeho jihlavský soupeř/parťák Anatolij Protasenja.

Do krajského města Vysočiny dorazili dva mladí vítkovičtí útočníci první prosincový den. S tím, že si zahrají za Duklu počítali, že budou hrát proti Jihlavě, ale neplánovali. O tom, kdy znovu navléknou dres juniorského týmu Vítkovic se oba útočníci dozvídají pár hodin před zápasem. „Trenér nám říkal, že když budou potřebovat pomoc, tak se ozve. O tom, že budeme hrát v pondělí proti Jihlavě, jsme se dozvěděli v neděli pozdě večer. Využil toho, že jsme tady v Jihlavě," vysvětluje Lukáš Kucsera.

Spoluhráči protivníky. Zleva Michael Polcar, Lukáš Kucsera, Adam Zeman,
Roman Maliník a Anatolij Protasenja.

Společné převlékání v kabině „áčka" s hráči, kteří v zápase nastoupili za Duklu ale nebylo nijak plánované. „Nechtěli jsme se stěhovat s výstrojí tam a zase zpátky," shodují se oba vítkovičtí mladíci. Předzápasové špičkování se spoluhráči, kteří nastupují za juniorku i A-tým Dukly samozřejmě proběhlo. „Dělali jsme si ze sebe legraci už při převlékání," říká Roman Maliník.
„Bylo to docela zajímavé. Trochu jsme se hecovali. Nějaké srandičky proběhly. Ale na ledě už jsme se neznali. Hráli jsme proti sobě jako proti jakémukoliv dalšímu soupeři," popisuje události pondělního podvečera jihlavský forvard Adam Zeman. „Ještě jsme si říkali v kabině, že se domluvíme na remíze, ale asi nějak neposlouchali," směje se Anatolij Protasenja. „Po zápase jsme si řekli něćo k výkonu na ledě a zase jsme byli v pohodě. Zase jsme v jednom týmu a v jedné šatně," vysvětluje dvoumetrový útočník.

Po dvou týdnech na Vysočině už mohou oba mladíci ze sveru Moravy hodně věcí hodnotit, i když.... „V Jihlavě se nám líbí, je tu jen strašná zima," konstatuje Lukáš Kucsera. Krajské město ještě nestačili pořádně poznat. „Z tréninku chodíme spát, pak na večeři, pak zase spát, do toho nějaké zápasy. Takže my jenom spíme, trénujeme a jíme," mrká šibalsky Kucsera.

Roman Maliník (vlevo) vstřelil v zápase jeden gól a na jeden přihrál. Dvakrát zahříval trestnou lavici.
Lukáš Kucsera zaznamenal jednu asistenci.