Proti Ústeckým Lvům s Viktorem Ujčíkem

13.12.2003 / RTD

Jihlavské hokejisty čeká dnes večer poslední zápas základní části I. hokejové ligy. V důležitém utkání proti Ústí nad Labem by měl Duklu posílit i jihlavský odchovanec, mistr světa a v současné době hráč extraligové Sparty Viktor Ujčík.
Výsledek dnešního zápasu bude hrát důležitou roli nejen v konečném pořadí na 2. až 4. místě tabulky I. ligy po 26 kolech základní části, ale i v tom, se kterými soupeři se Dukla střetne v nadstavbě.

Večer se dá očekávat těžká bitva. Jihlavští hokejisté totiž nastoupí proti Ústí nad Labem. Lvi mají podle statistik lepšího brankáře (ústecký Lukáš Sáblík má průměr gólu na zápas 1,89 a procentuální úspěšnost 93,66%, zatím co jihlavský Jaroslav Suchan 2,44 a 92,42%), pevnější obranu (Slovan inkasoval 52 branek a Dukla 58) a produktivnější útok (Lvi vstřelili 80 gólů a Jihlava 71). Přesto v domácím prostředí Dukla body zadarmo nerozdává.

Jihlavští hokejisté mají znásobenou motivaci. Nejen že nastoupí proti několika bývalým spoluhráčům (za Ústí hrají Lukáš Sáblík, Martin Koudelka, Daniel Hodek), ale navíc z posledních dvou zápasů odešli bodově naprázdno (když navíc rivalovi z Třebíče nedokázali v derby vstřelit ani branku). To Ústí v minulém kole na svém ledě jasně přehrálo Chomutov.

HC Slovan Ústí nad Labem - KLH Chomutov 7:2 (3:1, 3:0, 1:1)
Branky: 7. Lipina (Kočí, Buďa), 14. Kočí (Skuhrovec, Koudelka), 15. Buďa (Lipina), 29. Kašpar (Sedlák, Netík), 36. Hodek (Koudelka), 38. Appel (Drábek), 59. Kočí (Dragoun, Lipina) - 1. Šíp (Charousek, Boušek), 55. Boušek (Charousek).

Sestava: Sáblík - Skuhrovec, Kočí, Evan, Drábek, Kříž, Mrázek, Pavlas, Staněk - Hodek, Koudelka, Kudrna - Buďa, Lipina, Dragoun - Appel, Sýkora, D. Tvrzník - Kašpar, Netík, Sedlák.
Trenéři: Jindřich Setikovský, Vít Borůvka

Dukla má soupeři ze severu Čech co vracet. Ve třináctém kole totiž na ústeckém ledě jihlavští hokejisté prohráli 2:5.