Jihlavští žáci se utkali s Havlíčkovým Brodem a Olomoucí

22.03.2011 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Františka Zemana cestovali do Havlíčkova Brodu a do Olomouce. Sedmá třída si na své konto připsala dva body, které získala v Kotlině. Osmá třída zvítězila nad Rebely 8:3. Sedmkrát se do černého trefil Jiří Bambula. Svěřenci Martina Pykala hostili Havlíčkův Brod i Olomouc na Horáckém zimním stadionu. Pátá třída si za remízu s Brodem a výhru nad Olomoucí připsala tři body. Šestá třída dokázala zvítězit v obou svých duelech a do tabulky si připsala čtyři body.

Výsledky 13. - 20. 3. 2011

8. třída

30. kolo: Havlíčkův Brod - Jihlava 3:8 (2:1, 1:4, 0:3)
Branky Jihlavy: Bambula 7, Anděl. Nejlepší hráč Jihlavy: Jiří Bambula.
Sestava Jihlavy:
Adam (Nahodil) - Sobotková, Wasserbauer, Pospíchal, Sobotka - Tůma, Bambula, Křížek, Dvořák, Anděl, Najman, Peschout, Bína.

„Prvních dvacet minut nám trvalo, než jsme se dostali do herní pohody. V této fázi byl soupeř lepší a první třetinu vyhrál 2:1. Od 21. minuty jsme převzali iniciativu my a po zbytek utkání jsme jasně dominovali. Je třeba pochválit celý tým v němž vyčníval střelecky disponovaný Jiří Bambula. Mrzí mě pouze chování domácích činovníků," řekl po utkání trenér Zeman.

31. kolo: Olomouc - Jihlava 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)
Branka Jihlavy: Najman. Nejlepší hráč Jihlavy: Celé mužstvo.
Sestava Jihlavy:
Nahodil (Adam) - Pospíchal, Sobotka, Sobotková, Wasserbauer - Tůma, Dvořák, Najman, Peschout, Křížek, Bína.

„Do utkání jsem nastoupili s 10 hráči a 50 minut jsme hráli velice dobře. Bohužel dvě hloupé chyby nás srazily dolů. I přes porážku hráčům děkuji za předvedený výkon," řekl po utkání trenér Zeman.

7. třída

30. kolo: Havlíčkův Brod - Jihlava 2:6 (1:3, 1:3, 0:0)
Branky Jihlavy: Čermák 3, J. Kaňkovský, Kousal, Mejzlík. Nejlepší hráč Jihlavy: Celé mužstvo.
Sestava Jihlavy:
Brychta - Pražák, Šlapáček, K. Kaňkovský, Váňa - Čermák, Mejzlík, J. Kaňkovský, Oščádal, Kousal, Berka, Chylík.

„Dnešní utkání se mi hodnotí velice dobře. Od začátku jsme dominovali ve všech činnostech. Dnes je potřeba pochválit celý tým včetně gólmana Filipa Brychty, kterého jsme zde měli z týmu šesté třídy, a myslím si, že zápas odchytal velice dobře. Hráči v poli mu pomohli a on toto utkání zvládl. Kluci v poli plnili pokyny, které jsme si řekli před začátkem a o přestávce, a utkání po právu vyhráli," řekl po utkání trenér Zeman.

31. kolo: Olomouc - Jihlava 3:2 (0:1, 1:0, 2:1)
Branky Jihlavy: J. Kaňkovský, Oščádal. Nejlepší hráč Jihlavy: Celé mužstvo.
Sestava Jihlavy:
Škarek - Pražák, Šlapáček, K. Kaňkovský, Chylík - Čermák, Mejzlík, J. Kaňkovský, Oščádal Kousal, Berka.

„I přes malý počet hráčů, se kterými jsme nastoupili do zápasu, dnes kluci odvedli vynikající výkon. Hráčům je třeba vyseknout poklonu, protože od začátku do konce hráli s velkým nasazením. Stínem utkání byl, podle mého názoru, domácí rozhodčí. My jsme hráli téměř dvacet minut zápasu ve čtyřech, kdy si rozhodčí nesmyslně vymýšlel fauly. Co je nám platné, když se nám po zápase domácí trenéři omlouvají za rozhodčího, který bohužel odřídil zápas tak, jak ho odřídil. Je jen škoda, že jsme utkání nedotáhli minimálně do remízy, která by zápasu slušela víc. Bohužel jsme 30 sekund před koncem dostali gól. Klukům je třeba poděkovat za předvedený výkon," řekl po utkání trenér Zeman.

6. třída

30. kolo: Jihlava - Havlíčkův Brod 10:3 (3:1, 4:0, 3:2)
Branky Jihlavy: Hrbatý 3, Němec 2, Mareš, Prokš, Lupač, Habermann, Slabý. Nejlepší hráč Jihlavy: Adam Hrbatý.
Sestava Jihlavy:
Šťastný - Habermann, Mareš, Kozel, Hráček - Hrbatý, Němec, Prokš, Kolátor, Adam, Kouba, Šulák, Slabý, Lupač, Chromý.

„Od začátku zápasu jsme měli více ze hry a po předchozích nevydařených utkáních kluci konečně trošku zahráli. Doufám, že se to projeví i v dalších utkáních a budeme opět hrát to, na co hráči mají," řekl po utkání trenér Pykal.

31. kolo: Jihlava - Olomouc 13:2 (4:0, 5:2, 4:0)
Branky Jihlavy: Slabý 3, Hrbatý 2, Kozel 2, Prokš, Mareš, Habermann, Adam, Chromý, Škoda. Nejlepší hráč Jihlavy: Celé mužstvo.
Sestava Jihlavy:
Šťastný - Habermann, Mareš, Kozel, Jančí, Zápotočný - Hrbatý, Slabý, Adam, Novák, Němec, Prokš, Kolátor, Lupač, Chromý, Škoda.

„Jestli jsem dnes musel pochválit mladší páťáky, tak ještě víc chválím šestou třídu. Hráči dnes předvedli výborný výkon, se spoustou pěkných kombinací a ikdyž se našlo pár věcí, které by ve hře být nemusely, kluci ukázali, že výkon v minulém utkání nebyla náhoda. Soupeře prakticky nepustili do hry a jasně celému zápasu dominovali. Dnes zaslouží pochvalu," řekl po utkání trenér Pykal.

5. třída

30. kolo: Jihlava - Havlíčkův Brod 1:1 (1:0, 0:0, 0:1)
Branka Jihlavy: Musil. Nejlepší hráč Jihlavy: Jakub Škarek.
Sestava Jihlavy:
Škarek - Zadina, Stybor, Rašín, Martinů - Musil, Najman, Štěrba, Adamová, Komín, Brož, Trávník, Tušer, Zápotočný.

„Dnes jsme proti tradičnímu soupeři podali špatný výkon a i když nám i ten stačil na konečnou remízu, spokojený nejsem. Kluci vypadali unaveně a zápas jen odklouzali. Od druhé půlky zápasu si zaslouží kladné hodnocení pouze Kuba Škarek," řekl po utkání trenér Pykal.

31. kolo: Jihlava - Olomouc 9:1 (2:1, 4:0, 3:0)
Branky Jihlavy: Brož 3, Havelka 2, Najman 2, Musil, Trávník. Nejlepší hráči Jihlavy: Oliver Havelka, Daniel Zadina.
Sestava Jihlavy:
Krejčí - Zadina, Rašín, Martinů, Havelka - Musil, Najman, Chvátal, Štěrba, Komín, Tušer, Brož, Trávník, Matějka.

„Dnes jsme utkání jasně dominovali po celý jeho průběh. Ze začátku jsme se nemohli prosadit v koncovce, ale po prvních brankách to z kluků spadlo. Nebýt neproměněných šancí, výsledek by byl ještě lepší. Z nasazení a předvedené hry mám radost," řekl po utkání trenér Pykal.