Poslední derby v základní části

26.01.2004 / eda

Dukla po čtyřech neúspěšných kolech přivítá soupeře z nejlákavějších - Horáckou Slavii Třebíč. Lepší vzájemnou bilanci mají z této sezony hráči Dukly, ale těm se poslední dobou nedaří - narozdíl od soupeře, který poctivě sbírá body na cestě do play-off. Na osmou příčku ztrácí Třebíč jediný bod. Dukla na první Beroun body 4. Komu z nich se podaří snížit nebo alespoň nezvýšit ztrátu? To nám napoví zápas, který se hraje 28. ledna na HZS od 17.30.

Jak si vedly oba týmy v posledních kolech

Oba soupeři mají aktuálně zcela opačné výsledky - Dukla prohrála postupně s Berounem 1:2, remizovala v Chomutově 3:3, doma podlehli jihlaváci předposlednímu Prostějovu 3:5 a v minulém kole odjeli bez bodu z Havířova po prohře 2:3.

Třebíč získala z posledních šesti kol 13 bodů z osmnácti možných. Poradila si s Pískem 5:2, v Brně s Kometou 2:1, vysoko s Opavou 7:2. Vítěznou šňůru jim pokazila až prohra v Kadani 3:5. Další výlet na východ znamenal alespoň bod, když v Olomouci podlehla Třebíč až v prodloužení 1:2. V minulém kole se Slavii podařilo zvítězit doma nad Ústím 6:3.

Pohled na průběžnou tabulku

Dukla sice v minulém kole zaváhala, ale stejně se vedlo i prvním třem týmům. Jihlava tak stále ztrácí na Beroun čtyři, na Ústí tři a na Chomutov dva body. Pátá Olomouc snížila jihlavský náskok na 10 bodů.

Osmá Třebíč má před desátým Havířovem podobný náskok jako Dukla před Olomoucí. Na osmou Boleslav ztrácí jediný bod. Kolem osmé příčky je bodový stav velmi vyrovnaný - Kadaň má náskok dalšího bodu a až šestý Hradec Králové si dokázal vypracovat větší odstup - Horácká Slavia naň ztrácí 5 bodů.

Porovnání produktivity hráčů

Kanadské bodování první ligy a tím i Dukly vede stále jednoznačně Petr Kaňkovský. Za 11 gólů a 35 asistencí si připsal 46 bodů a vede tak o sedm bodů před nejbližšími pronásledovateli. Třebíčský nejproduktivnější player Michal Kaňka má o třetinu méně bodů - přesně to je 31 za 15 branek a 16 nahrávek. O druhé místo mezi střelci se dělí jihlavský kapitán Oldřich Bakus s devatenácti zásahy. Druhým nejúspěšnějším v porovnání +/- je Marian Morava s +22 body - lepší je jen chomutovský Jíra s +23.

Základní informace o klubu soupeře

Název klubu: SK Horácká Slávia Třebíč
Rok založení: 1928
Klubové barvy: bílá červená a modrá
Kapacita stadionu: 5000 (840 k sezení)
Loňské umístění: 9. místo

Vedení klubu:
Předseda klubu:Vlastimil Fukal
Ředitel klubu: Paedr. Karel Čapek
Sekretář: Radek Novák

Realizační tým:
Hlavní trenér: Roman Mejzlík Asistent trenéra: Paedr. Karel Čapek Vedoucí mužstva: Luděk Popela Lékař: MUDr. Tomáš Madrý Kustod: Karel Merta Masér: Martin Mejzlík

Webové stránky soupeře: www.hstrebic.cz

Letošní vzájemné zápasy

 12. kolo  HC Dukla Jihlava – Horácká Slavia Třebíč  6:2
25. kolo  Horácká Slavia Třebíč - HC Dukla Jihlava  3:0
29. kolo  Horácká Slavia Třebíč - HC Dukla Jihlava  2:5

Sestavy týmů z posledního utkání

HC Dukla Jihlava: Suchan - Kubeš, Kolafa, Šmarda, Morava, Punčochář, Duben, Šefčík, Kuchyňa - Hlouch, Bakus, Rytnauer - Mareš, Havel, Chytka - Říha, Kaňkovský, Čachotský - Fink, Altrichter, Sklenička.

Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Spitzer, Mazanec, Kučný, Horák, Kališ, Hrbáček, Pecka, Dusík - Kaňka, Žiška, Holý - Topol, Valko, Beroun - Sobotka, Květoň, Lála - Bouz, Hrůza.