Jihlavští žáci odehráli další porci zápasů

28.11.2011 / Jaroslav Wollmann

Svěřenci Martina Pykala odehrál další mistrovské zápasy, konkrétně ve Zlíně, doma s Přerovem a Olomoucí. Šestá třída si ze tří zápasů připsala čtyři body, když zvládla oba domácí duely. Šest branek si na své konto připsal Adam Najman, který se dokázal prosadit v každém zápase. Osmá třída též získala čtyři body za obě výhry na svém ledě. Sveřenci Tomáše Dzurika cestovali v neděli do Třebíče, odkud si dva body za výhru 5:2 dovezli mladší žáci, starší svému soupeři podlehli 3:5.

Výsledky 17. - 27. 11. 2011

8. třída

14. kolo: Zlín - Jihlava 2:1 (2:1, 0:0, 0:0)
Branka Jihlavy: Najman. Nejlepší hráč Jihlavy: Jakub Škarek.
Sestava Jihlavy:
Škarek (Šťastný) - Pražák, Šlapáček, Mejzlík, Havelka, Váňa, Mareš - Čermák, Najman, Berka, Oščádal, Adam, Kousal, Slabý, Chylík, Šulák.

„Utkání jsme rozehráli trošku rozpačitě, chyběl nám větší důraz a naše hra působila ospalým dojmem. Soupeř byl v této části třetiny rozhodně lepší, co se výkonu týče. Do poloviny zápasu nás jednoznačně podržel gólman Škarek, který pochytal spousty nájezdů dva na jednoho. Po důrazném zopakování pokynů jsme postupně hru vyrovnali a od druhé půlky zápasu jsme byli rovnocenným soupeřem a chvílemi jsme měli i navrch. Ve třetí třetině jsme soupeře přitlačili, měli jsme tam několik gólových šancí, které jsme neproměnili a soupeř tak ubránil výsledek 2:1.

Stejně jako u 6. třídy bych chtěl kluky za druhou a poslední třetinu utkání pochválit. Bylo to jedno z mála utkání, v nichž jsme dokázali stupňovat tlak a ne jako v předchozích, kdy nám ke konci zápasu síly ubývaly a hra šla výkonnostně dolů," řekl po utkání trenér Pykal.

15. kolo: Jihlava - Přerov 14:0 (3:0, 4:0, 7:0)
Branky Jihlavy: Čermák 5, Berka 3, Hrala 3, Najman 2, Oščádal. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Brychta (Škarek) – Pražák, Šlapáček, Váňa, Mejzlík, Havelka, Mareš – Čermák, Najman, Berka, Oščádal, Hrala, Kousal, Slabý, Adam, Chylík, Šulák.

„V tomto zápase jsme od samého začátku určovali tempo hry. Soupeř kladl odpor jen prvních deset minut. Poté, co jsme vstřelili několik branek, tak jsme převzali vládu nad zápasem. V první třetině jsme byli jasně lepší, ve druhé jsme tuto převahu potvrdili čtyřmi góly. Třetí třetina se jenom dohrávala, kluci už kolikrát vymýšleli až nesmyslné věci. Jsem rád za výkon, který předvedli a zápas bych hodnotil velice kladně. Prakticky všichni hráči si plnili úkoly, které jsme si před zápasem řekli a nezbývá mi, než je pochválit. Byl bych rád, kdyby si pozitivní věci z utkání přenesli i do dalších zápasů," řekl po utkání trenér Pykal.

16. kolo: Jihlava - Olomouc 5:2 (1:1, 1:1, 3:0)
Branky Jihlavy: Berka 2, Najman 2, Oščádal. Nejlepší hráč Jihlavy: Vojtěch Pražák.
Sestava Jihlavy:
Škarek – Pražák, Šlapáček, Mejzlík, Havelka, Váňa, Mareš – Čermák, Najman, Berka, Oščádal, Adam, Kousal, Slabý, Chylík, Šulák.

„Soupeř byl velice houževnatý a měl ve svých řadách několik individualit. Hrál bojovně, naopak my dnes působili hodně zakřiknutě. Puky nám navíc odskakovaly, chyběla nám větší přesnost, dělali jsme až moc zbytečných chyb. Od poloviny utkání se hra zlepšila a i díky tomu jsme v závěrečné třetině utkání rozhodli v náš prospěch," řekl po utkání trenér Pykal.

6. třída

14. kolo: Zlín - Jihlava 5:3 (1:1, 2:0, 2:2)
Branky Jihlavy: Kardoš, Daňhel, Najman. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Lepeška (31. Krejčí) - Zadina, Koláček, Tušer, Martinů, Komín - Musil, Najman, Daňhel, Svoboda, Kardoš, Brož, Štěrba, Adamová, Vaněk.

„K utkání jsme zajížděli do Zlína. Vstup do zápasu jsme měli výborný. Už po devíti vteřinách jsme vstřelili branku a tímto nástupem jsme soupeře zaskočili. Potom se zlínští hráči několika útoky dostali do tempa, hra byla vyrovnaná, třetina skončila 1:1, kdy jsme po individuální akci nejlepšího hráče soupeře, kterým byl s číslem 7 Sedláček, dostali branku. Ve druhé třetině opět naše hra nebyla špatná, hráli jsme důrazně, hráči plnili pokyny, ale bohužel ze spousty šancí, které jsme si vypracovali, jsme nedokázali vstřelit branku. Soupeř naopak naše chyby trestal, jako již poněkolikáté.

Hráčům nejde upřít ani v této třetině snaha a nasazení, do hry dávali maximum. Naopak v poslední třetině, která byla z našeho pohledu velice dobrá, jsme bohužel opět nedokázali proměňovat vytvořené šance. Konec zápasu jsme dohrávali v oslabení 5:3, a tak nám už nezbýval čas na korekci skóre. Celkově lze říci, že jsme odehráli velmi dobrý zápas s kvalitním soupeřem, který je na třetím místě v tabulce. Naší slabinou je, že šance, které si vytvoříme, nedokážeme proměnit a v tom tkví neúspěch ve výsledku zápasu. Hráčům jsme po zápase poděkovali a pochválili jsme je za jejich bojovnost, jež jim nelze upřít," řekl po utkání trenér Pykal.

15. kolo: Jihlava - Přerov 7:4 (4:3, 1:1, 2:0)
Branka Jihlavy: Brož 3, Najman 2, Zadina, Kardoš. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Lepeška (31. Krejčí) - Zadina, Koláček, Tušer, Martinů, Komín - Musil, Najman, Daňhel, Svoboda, Kardoš, Brož, Štěrba, Adamová, Vaněk.

„Vynikajícím výkonem celého týmu jsme jednoznačně na domácím ledě přehráli soupeře z HC Přerov. Hráči plnili veškeré pokyny, které jsme si v kabině řekli a konečně se jim podařilo proměňovat gólové šance, i když jsme gólových příležitostí měli podstatně více, než jaký byl konečný výsledek. Hra se nám nejvíce líbila v druhé třetině, kdy jsem přerovského soupeře dostali pod takový tlak, že nebyl schopen ohrozit naši branku a herní kombinací jsme ho jednoznačně přehrávali. V poslední třetině soupeř odešel po fyzické stránce. Hráčům jsme po zápase poděkovali za předvedený výkon, nasazení a bojovnost, s kterou do zápasu šli. Znovu jsme jim připomněli, že hra v zápase má jistá pravidla a ta se musí dodržovat, aby se dostavil výsledek. Což se nám v tomto zápase podařilo. Myslím si, že tento výkon patří zatím k nejlepším v této sezóně," řekl po utkání trenér Pykal.

16. kolo: Jihlava - Olomouc 13:2 (2:1, 7:1, 4:0)
Branky Jihlavy: Daňhel 4, Najman 3, Brož, Zadina, Rašín, Koláček, Tušer, Svoboda. Nejlepší hráči Jihlavy: Celý tým.
Sestava Jihlavy:
Krejčí (34. Lepeška) - Zadina, Trávník, Tušer, Martinů, Komín, Rašín - Musil, Najman, Koláček, Svoboda, Daňhel, Brož, Štěrba, Adamová, Vaněk.

„Do zápasu se soupeřem z Hané jsme nevstoupili podle našich představ. Hráči nezačali v takovém nasazení a dle pokynů do zápasu, jaké jsme si řekli před utkáním v hráčské kabině, a proto první třetina skončila přijatelným stavem 2:1. Do druhé třetiny jsme hráčům zdůraznili, že se nemůžeme přizpůsobit hernímu tempu soupeře a naopak my musíme určovat tempo hry. Hráči si naše slova vzali k srdci a začali jsme soupeře jednoznačně přehrávat. Když třetina skončila, bylo na ukazateli skóre 9:2. Třetí třetinu jsme hráli se stejným herním projevem jako druhou třetinu, ale hráči k zakončení šancí nepřistupovali tak zodpovědně jako v druhé třetině, a proto jsme proměnili pouze 4 gólové šance. Velmi dobře zahrálo celé družstvo. Hráčům jsme po zápase za předvedený výkon poděkovali. Doufám, že střeleckou formu z posledních utkání přenesou dále," řekl po utkání trenér Pykal.

Starší žáci

13. kolo: Třebíč - Jihlava 5:3 (2:1, 1:0, 2:2)
Branky Jihlavy: Adam, Slabý, Hrbatý. Nejlepší hráči Jihlavy: Jakub Škarek, Dominik Adam.
Sestava Jihlavy:
Škarek (31. Šťastný) - Habermann, Jančí, Zápotočný, Havelka, Hráček, Stybor - Adam, Slabý, Kozel, Lupač, Prokš, Hrbatý, Matějka, Němec, Chvátal, Kouba.

„Domácí měli od začátku převahu, ale díky dobrému výkonu gólmana jsme do půlky zápasu držely hratelný výsledek 1:2. Bohužel jen jedna naše pětka byla schopná soupeře přehrávat, zbylé dvě pětky se dostávaly často pod tlak, z čehož zákonitě přišly další branky hostů. Ke konci zápasu jsme zredukovali sestavu na 2 pětky a snížili z 1:5 ještě na 3:5 a lehce to zdramatizovaly. Třebíč vyhrála ale zaslouženě," řekl po utkání trenér Dzurik.

Mladší žáci

13. kolo: Třebíč - Jihlava 2:5 (1:3, 1:1, 0:1)
Branky Jihlavy: Svoboda 3, Brož, Chlubna. Nejlepší hráči Jihlavy: Pavel Svoboda, Patrik Rašín, Tomáš Chlubna, Filip Krejčí.
Sestava Jihlavy:
Lepeška (31. Krejčí) - Rašín, Buzek, Koláček, Jančí, Volák, Žižka, Pittner - Rampír, Chlubna, Svoboda, Brož, Čermák, Vaněk, Sapík, Racek, Mareček, Přibil.

„Výborný vstup do utkání, kdy jsme do desáté minuty vedli 3:0. Od druhé třetiny se hra vyrovnala. Při špatném nástupu do 3. třetiny kdy nás soupeř 10 minut přehrával nás podržel golman a udrželi jsme stav 3:2. Posledních 10 minut jsme ale hru měli pod kontrolou a přidali 2 góly, utkání dotáhli do vítězného konce," řekl po utkání trenér Dzurik.