Junioři Dukly sehrají utkání se Salzburgem v rámci Red Bull Cupu

20.01.2012 / Jan Frühbauer

Junioři jihlavské Dukly sehrají v neděli utkání s předním rakouským týmem EHC Salzburg v rámci Red Bull Cupu, mezinárodní soutěže, která se hraje v průběhu celé sezony. V dlouhodobém turnaji působí vedle EHC Red Bull Salzburg deset českých týmů z juniorských extraligových skupin Západ a Střed.
Zápas mezi juniory Dukly Jihlava a Salzburgem začíná na Horáckém zimním stadionu v neděli 22. ledna ve 14 hodin. Vstup na utkání je zdarma.

V průběžné tabulce Red Bull Cupu je Dukla třetí za Salzburgem a Chomutovem. V Red Bull Cupu se oba nedělní soupeři týmy potkaly již třikrát. První zápas, hraný ve Světlé nad Sázavou, prohráli junioři 1:3, přitom po většinu zápasu byli Salzburgu vyrovnaným soupeřem. Další dvě utkání se hrála v Salzburgu, kde do té doby žádný český tým nebodoval. Junioři Dukly po skvělém výkonu vyhráli 4:1. Byla to vůbec první prohra domácího týmu po roce a půl. V druhém utkání jihlavští mladíci podlehli těsně 2:3 a zanechali v Rakousku skvělý dojem.

"Proti soupeři se nijak zvlášť nepřipravujeme, bereme to v rámci extraligy. Určitě to bude pro hráče i diváky zpěstření. Doufáme, že na domácím ledě vyhrajeme," říká k atraktivnímu duelu trenér juniorů Petr Svoboda.

Přijdťe podpořit naše juniory v boji proti zahraničnímu soupeři.

Jihlavští junioři se se Salzburgem střetnou již počtvrté. V prvním vzájemném měřením sil, prohráli mladíci ve Světlé nad Sázavou 1:3. Na snímku ve žlutém, Ladislav Hlaveš a Přemysl Tobola. Foto: Zdeněk Drla