Na hokejové derby vyražte s dostatečným předstihem

07.02.2012 / Zdeněk Drla

První liga má na programu další derby Vysočiny. Naposledy v základní části se proti sobě postaví hokejisté Dukly Jihlava a Havlíčkova Brodu. Stane se tak ve středu 8. února od 17:30 hodin. Protože jde o zápas, při kterém se očekává vysoká návštěvnost, doporučuje vedení klubu fanouškům, aby vyrazili na Horácký zimní stadion s dostatečným předstihem a vyhnuli se tak frontám u pokladen a turniketů.

Při derby mezi Duklou a Rebely budou otevřeny celkem čtyři poklady. Již od 15:30 hodin bude fanouškům k dispozici pokladna u nové vrátnice (naproti Vysoké škole polytechnické), v 16 hodin otevírají obě pokladny u vchodu C směrem do parku. "Pro fanoušky hostí bude k dispozici zvláštní pokladna u vchodu F směrem od pivovaru, zde si mohou koupit jednorázové papírové vstupenky," vysvětluje Dušan Pařil z marketingového oddělení Dukly Jihlava. Při hokejovém derby budou zpřísněna i bezpečností opatření, dojde i na osobní prohlídky. "Na Horácký zimní stadion je zakázáno vnášet jakoukoliv pyrotechniku, skleněné lahve a další předměty, které by mohly ohrozit zdraví a bezpečnost návštěvníků. Vpuštěny nebudou ani podnapilé osoby," vypočítává Pařil.

Vstupy na Horácký zimní stadion (hlavní pokladna naprotiu VŠPJ, A, C a F pro hosty) se otevřou v 16:30 hodin.

Samotné utkání začíná v 17:30 hodin. Úvodnímu buly bude předcházet malý slavnostní akt. "Útočník Daniel Hodek odehrál v minulém kole pětistý zápas v dresu Dukly Jihlava, proto mu předáme drobný dárek," prozradil jednatel Dukly Bedřich Ščerban. Pro diváky je připraven i přestávkový program. O první přestávce se na ledové ploše představí duklácký hokejový potěr - svěřenci trenéra Josefa Koldy se utkají v minizápase o čokoládové medaile. Druhá přestávka bude patřit tradiční divácké střelecké soutěži o ceny od společnosti K+B expert Elektro.

Derby budou sledovat i děti z Dětského domova v Senožatech na Pelhřimovsku. Na zápas je pozval jednatel Dukly Jihlava Bedřich Ščerban. Vše začalo vánočním přáním... "Mladá slečna Petra z Dětského domova Senožaty si v prosinci na strom splněných přání Hitradia Vysočina pověsila své přání. Chtěla dres Dukly Jihlava. Přání jsme jí splnili, dostala ho pod stromeček. K němu jsme přibalili i pozvání pro ni a její kamarády a kamarádky na zápas Dukly. Přijedou proto na derby mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem. Fandit prý budou domácím borcům," doplnil Bedřich Ščerban. Ze Senožat dorazí dvacet dětí.