Litvínov se na nás už určitě těší, říká s úsměvem Michael Polcar

16.03.2012 / Jan Frühbauer

Junioři jihlavské Dukly postoupili do čtvrtfinále play-off po skvělém výkonu v obou zápasech předkola proti Zlínu a v neděli vyzvou suverénního vítěze základní části Litvínov. „Na klucích byla vidět nervozita, věděli, o co hrají a to jim dneska trochu svazovalo ruce. Naštěstí se nám v přesilovce podařilo vyrovnat a Zlín věděl, že je to konec,“ popisuje druhé utkání předkola play-off trenér juniorů Petr Svoboda. „Postoupili jsme do další fáze play-off, což je určitě skvělé,“ říká Michael Polcar, který odehrál převážnou část letošní sezóny za A-tým.

Michael Polcar v letošní sezoně odehrál 38 zápasů za A-tým, a jen deset utkání za "své" juniory. „V áčku se hraje taková chytrá hra, hraje se mnohem víc mozkem. V juniorce je to všechno rychlejší, je málo prostoru, času. V áčku je hra pomalejší, protože jsou tam hráči, kteří to hrají zkušenostmi. V juniorce jsou mladí kluci, kteří jsou naopak ulítaní a nemají ještě tolik zkušeností,“ hodnotí rozdíl mezi seniorským a juniorským hokejem Michael Polcar.

V předkole play-off proti Zlínu se vrátil k juniorům a svým výkonem hodně pomohl k postupu. „Snažil jsem se udělat pro kluky maximum, udělat černou práci. Škoda je, že jsem to nepotvrdil dnes nějakým kanadským bodem," komentuje svůj výkon v zápasech se Zlínem. „Nejdůležitější ale je, že jsme postoupili,“ doplňuje sympatický mladík, který se stejně jako drtivá většina týmu náležitě "vybarvil" na zápasy play-off.

V prvním zápase předkola nastoupil i Richard Vaculín, útočník, který je v Dukle na hostování právě ze Zlína, ovšem do druhého utkání už nezasáhl. „Vyhrát a postoupit jsme chtěli víc než Zlín, a šlo to na nás vidět. Celý tým jsme za tím šli a chtěli jsme ten úspěch víc,“ popisuje postup přes vlastní klub Richard Vaculín. „S hráči se znám od malička a byli jsme v kontaktu. Určitě bylo dobré nastoupit proti svému týmu, hlavně to bylo vyostřené. Jsem rád, že jsem si zahrál alespoň v prvním utkání na ledě Zlína,“ říká Richard Vaculín, který za juniorku Dukly odehrál letos 28 zápasů.

V obou utkáních se skvěle prezentoval David Rittich. Hlavně v prvním utkání podal skvělý výkon. Poklonu mu vysekl i trenér Zlína Robert Svoboda. „Musím pochválit vašeho brankáře, chytal velmi dobře a u nás vlastně vytvořil on ten náskok, který o postupu rozhodl,“ myslí si hlavní lodivod juniorky PSG Zlín. „On nám pomůže vždycky, kdyby ho nebylo, tak nevím, co bychom dělali,“ říká s úsměvem Michael Polcar. „Vždycky je tam vzadu ta jistota, že když se něco pokazí, je tam on,“ chválí nadějného gólmana Dukly.

Ve čtvrtfinále čeká Juniory Litvínov. První utkání se hraje na Horáckém zimním stadionu v neděli ve 12 hodin. „Utkání to bude velmi těžké. Litvínov vyhrál suverénně základní část a samozřejmě ji vyhrál právem. S nimi jsme tady prohráli na nájezdy a u nich jsme také prohráli. Ale to nic neznamená, extraliga je tak vyrovnaná, že můžeme porazit každého,“ myslí si o čtvrtfinálovém boji trenér juniorů Petr Svoboda. Podobný názor má i velká naděje jihlavské Dukly Michael Polcar. „Určitě je to těžký soupeř, ale my se ho nebojíme, můžeme hrát s každým. Extraliga je hodně vyrovnaná a Litvínov se na nás už určitě těší,“ doplňuje s úsměvem Michael Polcar.