Jihlavští mladší dorostenci se skvěle prosazují i v reprezentaci

09.04.2012 / Jan Frühbauer

Lukáš Anděl, Jiří Bambula a Ladislav Pospíchal. Tři jihlavští mladíci byli vybráni do České reprezentace do 15 let. Ta udělala kemp v Liberci, kde se Česko rozdělilo na tři výběry. Česká republika U15 Střed, Východ a Západ. Každý z výběrů sehrál zápas s Reprezentací Ruska do 15 let. Naši mladící hráli za Českou republiku Střed, porazili Rusko 11:4 a připsali si několik gólů a asistencí.

Česká republika U15 - Rusko U15 11:4

Branky a nahrávky: 1. Špaček (Svoboda), 2. Anděl (Bambula, Kolouch), 27. Anděl, 28. Špaček (Chlapík), 32. Chlapík (Svoboda, Špaček), 43. Sviták, 45. Bambula (Anděl), 49. Svoboda (Chlapík, Špaček), 51. Svoboda (Chlapík), 56. Svoboda (Chlapík, Bambula), 60. Svoboda (Chlapík, Špaček) - 13. Homenko (Čerňavskij), 18. Čerňavskij (Homenko), 19. Bondaruk, 32. Čerňavskij.

Rozhodčí: Smitka – L. Podrazil, Kajínek.

Vyloučení: 7:5 navíc Kirill Čerňavskij 10 minut za nesportovní chování.

Využití: 0:2. V oslabení: 0:0.

Třetiny: (2:3, 3:1, 6:0).

Česká republika U15 Střed: Brož (Vladař) – Zajíc, Hůla, Pospíchal, Klofáč, Franc, Bancíř, Klimecký – Chlapík, Bárta, Svoboda, Ondráček, Špaček, Sviták, Anděl, Bambula, Kolouch, Zayml.

Rusko U15 Severozápad: Kaťuchin (Kramarev) – Basistij, Vasiljev, Vorobjev, Dorodnych, Kirijanov, Kljoss, Knyžov, Černyk – Afanasjev, Bondaruk, Dubin, Kujanov, Polodjan, Peckov, Rumjancev, Sulima, Tunejev, Homenko, Čerňavskij, Plechov.

Góly jihlavských hráčů:

Čas 01:14 Česko – Rusko 2:0

I další český útok končí gólem! Opět to byla přesná přihrávka, co uvolnilo před brankářem Kramarevem LUKÁŠE ANDĚLA, který zakončuje do odkryté klece.

Asistence: Jiří Bambula, Daniel Kolouch.

Čas 26:31 Česko – Rusko 3:3

Tomu se říká důraz na brankovišti a Češi z něj profitují! Až na poněkolikáté se povedlo LUKÁŠI ANDĚLOVI přelobovat zblízka Kramarevův beton.

Bez asistence.

Čas 44:02 Česko – Rusko 7:4

Toto přečíslení už končí brankou. Po přesné přihrávce Anděla si Kramareva položil JIŘÍ BAMBULA a zakončil pod ním do klece.

Asistence: Lukáš Anděl.

Lukáš Anděl

Je útočníkem Dukly Jihlava v mladším dorostu, za který odehrál 33 zápasů, ve kterých dal 24 gólů a 25 asistencí a stal se tak nejlepším asistentem a měl nejvíce bodů ze všech hráčů mladšího dorostu. V 17 zápasech se objevil v letošní sezóně také ve starším dorostu, kde dal dvě branky a čtyři asistence. Spolu s brankářem Davidem Vackem byli hlavními strůjci toho, že se mladší dorost udržel v Eliod extralize. Lukáš Anděl nosí na dresu číslo 24 a už od mladých let ukazoval svůj nesporný talent, kdy za posledních 7 sezón nastřílel už 159 gólů.



Jiří Bambula

Je dvorním spoluhráčem Lukáše Anděla. Většinu zápasů nastupovali spolu v útoku a byli nejúdernější dvojicí Dukly. Za mladší dorost tuto sezónu nastoupil také do 33 zápasů, vstřelil nejvíce gólů ze všech hráčů mladšího dorostu 26 a připsal si 12 asistencí. Nastoupil v sedmi zápasech za starší dorost, kde dal tři góly a dvě asistence. Jiří Bambula obléká dres číslo 17 a už od začátku své hokejové kariéry byl skvělým střelcem. V sezóně 2010-11 nastřílel za 8. třídu 37 gólů a dal 17 asistencí, dohromady dal za posledních 7 sezón 135 gólů.



Ladislav Pospíchal

Je obráncem mladšího dorostu Dukly Jihlava, za kterou v letošní sezóně odehrál 28 zápasů a připsal si pět bodů za dva góly a tři asistence. Už od mladých let byl většinou nejproduktivnějším obráncem. Nejvíce se mu povedla sezona 2010-11, kdy za 8. Třídu v 28 zápasech dal na obránce skvělých 11 gólů a stejný počet asistencí. Ladislav Pospíchal nosí na zádech číslo 4 a je dalším velice talentovaným obráncem Dukly Jihlava.