OFFLINE ROZHOVOR: Odpovídat na Vaše otázky bude Martin Filip

18.10.2012 / David Suchý

Martin Filip, matador, který se po loňském čtvrtfinále stal miláčkem jihlavských tribun. I tak by se dal jednoduše popsat hráč, hrající s číslem dvacet čtyři, který je první letošní volbou pro náš offline rozhovor. Otázky mu můžete pokládat až do 16 hodin 31. října. Martin Filip na sebe s odpověďmi nenechá dlouho čekat a už na začátku listopadu Vám na všechny dotazy odpoví. Otázky můžete klást zde.

Takový hokejový cestovatel. To je Martin Filip, který ve své dosavadní kariéře vystřídal už 12 klubů a díky hokeji se podíval i do Anglie a Francie, ve které působil čtyři sezony. Forvard s neskutečným přehledem a citem pro finální přihrávku stihl odehrát i 370 utkání v nejvyšší tuzemské soutěži, během kterých nasbíral úctyhodných 233 kanadských bodů. V současné době jeden z tahounů jihlavské Dukly zakotvil v první lize a připisuje si tak další zářezy na hokejku za odehraná utkání v profesionální soutěži.

Útočník se čtyřiadvacítkou na zádech do angažmá v Dukle vlétl jako velká voda na sklonku uplynulé sezony, když během čtyř utkání nasbíral devět asistencí a pomohl Jihlavě v cestě do play-off. Jménu, které znala jen hrstka hokejových fajnšmekrů, stačil jediný zápas k tomu, aby ho opěvovala celá Jihlava. Psal se čtvrtý únor 2012, když Dukla hrála v Benátkách nad Jizerou. Daniel Hodek zaznamenal hattrick a na všech třech brankách měl podíl právě Martin Filip, který nastoupil hlavně díky vysoké marodce Dukly a šťastné volbě Petra Vlka. „Je to zkušený hráč, se šikovnýma rukama," řekl po utkání na adresu Filipa ostřílený Daniel Hodek a udělal si legraci: "Jsme teď nejmladší útok ve střední Evropě," smál se. Spolu s Čachotským měla totiž jejich formace úctyhodných 108 let a svým “profesorským“ pojetím hokeje rozkládala soupeře jako kostičky lega.

V parádní práci pokračoval Filip i během play-off, kdy pomohl zlikvidovat “svůj“ Hradec Králové. Vše ale mohlo být jinak. Před minulou sezonou si vyslechl právě od vedení Hradce, že je pro tým neperspektivní, a tak prodloužil své působení ve Vrchlabí, odkud si ho pak těsně před play-off vytáhl jihlavský kouč. Filip ukázal, jakou v královském městě udělali chybu, a i díky jeho výrazné pomoci poslala Dukla současné Královské lvy na dovolenou.

V letošní sezoně se Filip řadí mezi nevytěžovanější hráče červenožlutých a svými zkušenostmi obohacuje mladý kádr Jihlavy. Nejvíce slyšet o sobě dal v devátém kole, kdy díky jeho hattricku přivezla Dukla tři body z Mostu. „Někdy sedne štěstí i na vola," prohlásil dobře naladěný čtyřicátník po utkání a dodal: „Nejsem ale žádný střelec, spíš jsem na tu černou práci, ten hattrick jsou pro mě takové malé Vánoce."

Právě Martin Filip bude odpovídat v našem prvním offline rozhovoru sezony 2012/2013. Klást otázky můžete šikovnému útočníkovi až do 31. října, kdy mu budou dotazy předány a během pár dní na ně odpoví. Prosíme Vás tedy, aby jste nekladli dotazy tipu: Jak dopadne derby s Třebíčí? Otázky se totiž dostanou k Filipovi až po ukončení rozhovoru a Vy tak budete výsledek vědět dříve z webu než od samotného hráče. Ptát se můžete zde.

HLAVA NAHOŘE. Přesně takhle zná Martina Filipa většina fanoušků. Parádní přehled a milimetrové pasy rozdává tento útočník na počkání. Foto: Zbyněk Zápotočný